<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rasmussen selger «byhytte» for 32 millioner

Cathrine Rasmussen selger «byhytten» i Kristiansand sentrum.

Publisert 25. sep. 2018 kl. 13.00
Oppdatert 25. sep. 2018 klokken 13.20
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 498 ord

Dersom rederdatter Cathrine Rasmussen får solgt leiligheten ytterst på Tangen i Kristiansand for prisantydning, vil leiligheten gå for 12 millioner kroner mer enn det hun kjøpte for i 2014. Gevinsten blir uansett stor, til tross for at leiligheten er betydelig påkostet.- Det er den mest unike i Kristiansand, med byens beste beliggenhet. Det er ikke tvil om annet, sier eiendomsmegler Pål Birkeland i Sørmegleren til Hegnar.no.Ifølge eierskiftestatistikk fra Finn.no ble leiligheten, med et bruksareal på 220 kvadratmeter, kjøpt i 2014 for 20,15 millioner kroner. Prisantydning denne gang - fire år senere - er 32 millioner kroner. Byens dyreste?- Ja, på en måte blir det Kristiansands dyreste, hvis den går for prisantydning. Det har vært leiligheter som har gått for mer, men ikke i det åpne markedet, forteller Birkeland.Det var mer eller mindre skallet Rasmussen kjøpte i 2014.- Alt er egentlig blitt gjort nytt i etterkant av dette. Ingenting av det i leiligheten er standard fra hun kjøpte, sier megleren, som bekrefter at det er Cathrine Rasmussen som selger.Eiendommen ble annonsert for salg fredag kveld.- Det er flere som har vært og kikket på den, men i Kristiansand tar ting tid, vet du, forteller Birkeland.- Hvordan vil du beskrive boligmarkedet i Kristiansand nå?- Boligmarkedet i Kristiansand ruller og går. Det er helt greit. Men det er ikke helt ville tilstander her nede. Sammenlignet med et år tilbake, ser ting kanskje litt bedre ut, forteller megleren.Kjøpte «byhytte»Cathrine Rasmussen bruker mesteparten av sin tid på dressur­ridning, og etablerte for flere år siden Kleppenhus as, et senter for hestedressur og avl i Søholt utenfor Ebeltoft i Danmark. Rasmussen bekreftet overfor DN i 2014 at det var hun som kjøpte leiligheten på Tangen i Kristiansand sentrum. Planen var at hun skulle bo der når hun er på besøk i Kristiansand, men at hun på sikt ønsket å flytte tilbake til fødebyen.- Jeg aner ikke når, og det er en prosess som nok kommer til å ta litt tid. Jeg er jo fortsatt aktiv rytter og med på det norske landslaget med stevner rundt omkring i Europa, og da er det bra å ha Danmark som base. Jeg har hatt 25 hester her, men tenker å trappe litt ned. Og da er altså planen at denne leiligheten på sikt blir min faste bolig, sa hun til avisen den gang.Leilighet var da under oppføring i et leilighetsprosjekt med tilsammen 31 leiligheter.Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Sørmegleren
Norges 400 rikeste her.

RederdatterCathrine Rasmussen, er datter av Einar Johan Rasmussen. Hun er ikke involvert i den daglige driften av familieselskapet Rasmussengruppen, som ifølge bladet Kapital fikk et meget hyggelig resultat i 2017, etter å ha foretatt en betydelig økning i finansielle investeringer.«Konsernet har en verdijustert egenkapital på godt over 16 milliarder kroner og gjør Rasmussen-familien til Sørlandets mest formuende, heter det i Kapital.Les mer om Selskapet har utviklet seg betydelig siden 1900-tallet og er i dag et diversifisert konsern med betydelige investeringer i eiendom, markedsbaserte verdipapirer og internasjonal skipsfart.Det lyktes ikke Hegnar.no å få en kommentar fra Cathrine Rasmussen tirsdag.