<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Store tap for Saga Pure

Saga Pure tapte over hundre millioner kroner på investeringene i tredje kvartal.

Publisert 10. nov. 2022 kl. 07.38
Oppdatert 10. nov. 2022 klokken 14.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 291 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Bjørn Simonsen i Saga Pure. Eivind Yggeseth

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 12.00

Markedsverdien av Saga Pures investeringer på børs var på 274 millioner kroner ved slutten av tredje kvartal, og store kursfall gjør at Saga Pure måtte ta et tap på de finansielle investeringene på 101 millioner kroner, inkludert salget av aksjer i Bergen Carbon Solutions.

Nettoresultatet endte på negative 114,1 millioner kroner, fra minus 10 millioner kroner på samme tid i fjor. I andre kvartal i år var resultatet på 138 millioner kroner. Avkastningen på egenkapitalen er følgelig på 7,2 prosent hittil i år.

Oppretter ny satsing

Saga Pure sitter nå på 780 millioner kroner i kontanter. Onsdag meldte Saga Pure at styret i selskapet mener det er overkapitalisert. Derfor er intensjonen å opprette en nytt investeringsselskap med intensjon om notering på Euronext Growth.

Med 500 millioner kroner i kontanter skal den nye investeringsgrenen investere i selskaper i trøbbel, eller det Saga Pure kaller distressed assets.

Simonsen er sparsommelig med kommentarer rundt planlagt etablerte selskapet.

– Vi vil ha et bredt mandag. Ytterligere detaljer vil komme på et senere tidspunkt, men også lenge før børsnoteringen tidlig neste år, sier han.

Saga Pure

 
(Mill. kr) 3. kv./22 3. kv./21
Driftsinntekter 0,3 -
Driftsresultat –116
–10
Nettoresultat –114
–10
Resultat pr. aksje –0,24
–0,02

Gjorde grep

I løpet av tredje kvartal kvittet Saga Pure seg med to millioner aksjer i Bergen Carbon Solutions for 74 millioner kroner. Etter kvartalets slutt har selskapet solgt resten av aksjene sine, noe som har gitt en gevinst på 229 millioner kroner fra investeringen.

Men samtidig som investeringsselskapet har dumpet aksjer i karbonselskapet, har det lastet opp i et av de andre porteføljeselskapene. I løpet av tredje kvartal ble det kjøpt 770.000 aksjer i Heimdall Power for 17,7 millioner kroner, og nå er Saga Pure selskapets største aksjonær.

Aksjene ble kjøpt i august til 23 kroner stykket, hvilket priset Heimdall Power til rett i overkant av 500 millioner kroner.