<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det kan bli forbud mot elbiler i Sveits

Strømkrisen rammer alpelandet hardt. Myndighetene utsteder et forbud mot elbiler når strøm-mangelen er størst.

Publisert 5. des. 2022 kl. 14.23
Oppdatert 5. des. 2022 klokken 16.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
STRØMKRISE: Sveits vil forby unyttig kjøring med elbil i vinter. Andreas Scheel

Bruk av elbiler i forbindelse med unyttig kjøring vil forbys i Sveits om strømmangelen blir for stor denne vinteren, kunngjorde sveitsiske myndigheter nylig.

Ifølge den engelske avisen Daily Mail, skal kriseplanen også inneholde pålegg om at butikker må redusere åpningstiden med inntil to timer hver dag, nattklubber vil få forbud mot å bruke varmeanlegget og romtemperaturen i landet forøvrig skal juster til 20 grader celsius.

Frykten for energimangel er så stor at landet vurderer å stramme inn på bruken av større idrettsanlegg og andre publikumsarenaer som er strømkrevende.

Sveits er avhengig av import for å dekke landets strømbehov.  60 prosent landets behov  dekkes av kraftverk som i Norge og én tredjedel med atomkraft. Det er ikke nok til å betrygge myndighetene siden atomkraft er vedtatt å legges ned.

Statistisk sett produserer Sveits nok strøm til å dekke eget behov, men produksjonen varierer fra måned til måned og rammes av samme problematikk som Norge: Magasinfyllingsgrad, regn og oppetid på turbinene.