<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil bygge «one-stop-shop» for havvind

BP, Mainstream Renewable Power og Statkraft har signert avtale med Windport i Mandal om å utvikle havnen for fremtidige havvindprosjekter.

Publisert 13. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
MANDAL-AVTALE: For Aker Horizons-selskapet Mainstream Renewable Power. Her Aker Horizons-sjef Kristian Røkke. Foto: Iván Kverme

 

BP, Aker Horizons-selskapet Mainstream Renewable Power (MRP) og Statkraft samarbeider om å bygge ut bunnfast vindkraft til havs på Sørlige Nordsjø II (SN2). Nå har trioen signert avtale med Windport i Mandal for å utvikle og posisjonere havnen for fremtidig havvindutvikling, går det frem av en pressemelding tirsdag.

Avtalen omfatter også et «collaboration charter» for å utvikle havnens lokale underleverandører og å styrke dens konkurransefortrinn, og vil bidra til et økt fokus på kostnadsoptimalisering.

Windport, et datterselskap av Global Ocean Technology, bygger en havn som ifølge meldingen er ideelt plassert for å betjene en vindkraftutbygging i SN2. Havnen forventes å bli en «one-stop-shop» for offshore vindkraft tjenester, ikke bare for SN2, men også for andre prosjekter i Nordsjøen og det globale markedet.

– Norge er i startgropen av en havvindrevolusjon, og nye samarbeidsmodeller som dette vil spille en nøkkelrolle for å sikre suksess. Vi har jobbet med Windport de siste månedene for å hjelpe til med utviklingen av havnen og lokale underleverandører i regionen, sier Sebastian Bringsværd, talsperson for samarbeidspartnerne og sjef for Norge og Sverige i MRP.