<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hegnar: – De rike betaler utrolig mye skatt

Trygve Hegnar er kjempelei av å høre politikere og andre snakke om at de rike ikke betaler skatt her i landet.

  Publisert 7. des. 2022 kl. 09.40
  Oppdatert 7. des. 2022 klokken 10.20
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 334 ord
  Trygve Hegnar: – De rike betaler utrolig mye skatt
  07.12.2022 Trygve Hegnar er kjempelei av å høre politikere og andre snakke om at de rike ikke betaler skatt her i landet. Og nå har ligningslistene kommet og de viser at rikingene betaler utrolig mye skatt. Mye mer enn noen kunne tenke seg. De tusen største skattebetalerne i Norge, de økte innbetalingene med 78 prosent i 2021 i forhold til 2020.

  – Jeg er kjempelei av å høre politikere og andre snakke om at de rike ikke betaler skatt her i landet. Nå har ligningslistene kommet og de viser at rikingene betaler utrolig mye skatt. Mye mer enn noen kunne tenke seg. De tusen største skattebetalerne i Norge, de økte innbetalingene med 78 prosent i 2021 i forhold til 2020, sier Trygve Hegnar i en kommentar til ligningstallene for 2021 som kom onsdag morgen.

  Og familien Reitan, som driver innen handel, de betalte samlet 620 millioner kroner i skatt.

  Lurt å se i listene

  Hegnar mener at det er lurt å se i listene og se at bransjefolk, investorer og andre betaler masse skatt.

  – Det finnes investorer som betaler 200 millioner i skatt. Det er mange av dem, og det vrimler av folk som betaler 20, 30 og 40 millioner i skatt. Dette er nyttig for alle. De fleste burde se i ligningslistene og se at nå betaler folk masse skatt.

  – Oljefondsjefen, Nicolai Tangen, betalte også mye skatt, men han hadde null i nettoinntekt i fjor.

  – Ja, han har null i inntekt. Han tjener vel 6 - 7 millioner kroner i oljefondet, men han har en kjempe formue på 8 milliarder kroner, og den formuen gir selvfølgelig en kjempe formueskatt. Og så har han kanskje noe småtteri på inntektssiden som ingen bryr seg om, sier Hegnar.

  Laksearving betalte 551 millioner

  – Og så har vi en en laksearving som betalte over en halv milliard i skatt i fjor.

  – Ja, men de tjener rått med penger. De må betale mye i de gode tidene. Når man hører debatten i Norge så snakker man om de som tjener mer eller mindre enn 750.000 kroner. De som tjener mindre enn 750.000 skal betale mindre skatt og de som tjener mer enn 750.000 skal betale mer skatt. Men den verden vi ser på i ligningslistene, det er en helt annen verden. Det er de rike og de betaler masse skatt, slår Hegnar fast.

  Hele intervjuet med Trygve Hegnar om ligningstallene for 2021 i videoruten i toppen.