<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Publisert 21. juni 2022 kl. 15.06
Oppdatert 21. juni 2022 klokken 15.08
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 651 ord
Teknisk analyse: Kahoot! tester viktig støttenivå
Kahoot!-aksjen har falt over 85 prosent fra toppen og tester nå et viktig, teknisk støttenivå. De som trodde bunnen var på 20 kroner tok feil. Er 18,50 kroner bunnen? Teknisk analyse av Kahoot! med Stein Ove Haugen. 21.06.2022

Kahoot-aksjen testet viktig støttenivå – var det bunnen?

Kahoot-aksjen har falt over 85 prosent og testet et viktig støttenivå. De som trodde 20 kroner var bunnen tok feil. Kanskje 18,50 kroner var bunnen?

KAHOT

Etter at Kahoot-aksjen hadde steget mer enn 1.000 prosent, fra bunnen den 16. mars 2020 til 21. januar 2021, snudde aksjen ned igjen fra all-time high på 132 kroner (137,20 kroner intradag) og utviklet etter hvert en fallende trend.

En måned tidligere, i slutten av desember 2020, hadde RSI passerte 90, noe som signaliserte at aksjen var kraftig overkjøpt og moden for en korreksjon.

KAHOOT: Aksjen steg over 1.000 prosent fra bunnen i mars 2020 til januar i fjor. Nå har den falt 85 prosent. Tradingview

Den stigende trenden ble brutt på 102-nivået. Det skjedde etter at 50-dagers glidende gjennomsnitt hadde blitt brutt på 114-nivået og utløst salgssignal.

Siden all-time high har Kahoot-aksjen falt over 85 prosent. Den har også utviklet en fallende trend som peker videre ned mot ny all-time low før året er omme.

Dødskryss 

Tekniske støttenivåer er brutt i tur og orden, og da 200-dagers glidende gjennomsnitt ble brutt, på rundt 87 kroner, var det duket for videre fall. Dødskrysset som ble etablert i midten av mai 2021, på rundt 60 kroner, utløste nytt salgssignal.  

RSI falt fra et kraftig overkjøpt område til et kraftig oversolgt område i slutten av juli, noe som signaliserte at det kunne komme en rekyl opp. Aksjen eksploderte og mer enn doblet seg fra begynnelsen av august 2021 til midten av september. 

I RSI-chartet ble det satt en topp markert under den foregående toppen, noe som ofte er et signal om at fallet kan fortsette. Og siden det har aksjen nå falt over 70 prosent.

Ny all-time low?

Aksjen har nylig testet den tekniske støtten på 18,50-nivået. Den har korrigert litt opp igjen, slik den også har gjort etter å testet tidligere, tekniske støttenivåer, som for eksempel på 36,50- og 21,40-nivået. Det er rom for korreksjoner opp mot 21,40 kroner, og kanskje 50-dagers glidende gjennomsnitt, men med den fallende trendlinjen i toppen signaliseres det fremdeles fare for at fallet kan fortsette.

KAHOOT: Aksjen har testet den tekniske støtten på 18,50-nivået, men det er foreløpig langt opp til et brudd på den lange, fallende trenden. Tradingview

Brytes den tekniske støtten på 18,50-nivået kommer den neste tekniske støtten på 17 kroner og 15,35  kroner innen rekkevidde, før 12,90 kroner og all-time low kommer innen rekkevidde. 

Hvis de fallende trendene fortsetter som nå signaliserer det at aksjen kan falle under de laveste sluttnoteringene fra oktober 2019 før året er omme. All-time low er på 11,40 kroner intradag fra 16. mars 2020.

Et positivt tegn?

Det eneste lyspunktet i øyeblikket er at det antydes en positiv undertone i RSI-chartet. Får den lov å utvikle seg videre kan det kanskje begynne å bremse fallet og signalisere at bunnen nærmer seg. 

18,50 kroner kan være bunnen, og så lenge den positive undertonen holde kan eventuelle tilbakefall mot dette nivået bli forbigående. Men som nevnt over kan et brudd på dette tekniske støttenivået signalisere fall til ny all-time low.

Leter man etter kjøpssignaler kommer det ikke noen før aksjen bryter den tekniske motstanden i overkant av 21 kroner på stigende omsetning. Den første fallende trenden brytes ikke før aksjen etablerer seg over 21,40-nivået. Den lange, fallende trenden brytes ikke før aksjen støter gjennom den tekniske motstanden på 31-nivået, bryter 200-dagers glidende gjennomsnitt og og etablerer seg over tekniske motstanden på 36,50-nivået. 

I tillegg må RSI underveis bryte den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet,

Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.

Kahoot

 
  • Globalt, spillbasert læringsplattform med hovedkontor i Oslo. 
  • Målet er å gjøre læring morsomt og lage en verdensledende læringsplattform som tilbyr brukerne unikt innhold og funksjonalitet. 
  • Selskapet har kunder i privat- og bedriftsmarkedet. 
  • Siden oppstart i 2013 har over 5 milliarder spillere spilt på plattformen og Kahoot! har hatt over 20 millioner bedriftsspillere. 
  • Selskapet ble utviklet av Alf Inge Wang, Morten Versvik, Johan Brand og Jamie Brooker ved NTNU i 2012. 
  • Adm. direktør er Eilert Hanoa.
  • Softbank er største aksjonær. Eilert Hanoa er neste største aksjonær gjennom sitt Glitrafjord AS, mens Jan Haudemann Andersen er fjerde største aksjonær gjennom snitt Datum AS. Folketrygdfondet er sjette størst.