<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Teater-Norge bøyer hodet

Det er en dypt rørt og preget Ellen Horn som tar imot beskjeden om at Wenche Foss er død.

Publisert 28. mars 2011 kl. 14.15
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
horn foss.jpg

Riksteatersjefen kommer til å savne hennes bankende hjerte, stemme og korrektiv.- Det er ikke til å begripe at hun ikke er her mer, hun har vært så veldig nærværende og til stede, sier Ellen Horn til NTB.Inntil nylig har de to truffet hverandre jevnlig, og de har hatt gode samtaler underveis. Nå følte Wenche Foss at hun var klar, forteller Horn.- Hun er det vakreste menneske jeg har kjent. Jeg har følt en så stor kunstnerisk respekt og menneskelig ydmykhet overfor henne. Og hun sparte seg aldri, sier Horn.Kunstnerisk var hun preget av en helt unik dobbelthet, mener Horn, som har kjent Wenche Foss i mange, mange år.- Hun hadde et skarpt blikk som hun iakttok verden med, hun skapte presise portretter og var ekstremt god i bruken av virkemidler. Hun var råintelligent og humoristisk, og spilte både dyptloddende stykker og lette komedier. Hun hadde en dobbelthet som var enestående. Alt hun gjorde var på øverste hylle, sier Horn.Hun mener yngre generasjoner har mye å lære av Foss' arbeidsomhet - og av hennes engasjement også utenfor skuespiller yrket.- Hun hadde et imponerende dypt engasjement for de svakeste, og en evne til å dele sine erfaringer med andre. Nei, hun var ingen navlebeskuende skuespillerinne, sier Horn. (©NTB)Les også: Wenche Foss er død