<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Bedre utsikter for bankene

Renteoppgang og en gladmelding fra Unicredit bidro torsdag til å løfte europeiske bankaksjer. Også Accenture og Salesforce var i nyhetene.

Publisert 22. sep. 2022 kl. 15.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
SKAL OPPJUSTERE GUIDINGEN: Toppsjef Andrea Orcel i den italienske finansgiganten UniCredit. Foto: Bloomberg

Torsdag fordøyde Europas investorer rentehevingene i USA, Storbritannia og Sveits. Høyere korte renter er et pluss for banksektoren generelt, men italienske Unicredit gjorde det særlig bra. Aksjen var ved tretiden opp med 6 prosent, etter at toppsjef Andrea Orcel meldte at guidingen for hele året skal oppjusteres i forbindelse med rapporteringen for tredje kvartal.

I USA var Accenture i nyhetene. Konsulentselskapet la frem uventet sterke topp- og bunnlinjetall for sitt seneste regnskapskvartal, men varslet at omsetningen i den inneværende perioden ligger an til å bli verre enn tidligere antatt. Årsaken er at næringslivet reduserer sine IT-investeringer samt at den sterke dollaren senker inntektsbidraget fra andre land. Accentures aksjekurs var i førmarkedet i New York ned med beskjedne 0,5 prosent.

Også et par av USAs største boligbyggere, KB Home og Lennar, rapporterte. Begge slo analytikernes nedjusterte forventninger, til tross for overraskende lave salg. Ledelsene påpekte at høyere renter på boliglån har svekket etterspørselen. Torsdag ettermiddag var KB Home-aksjen 1 prosent lavere, mens Lennar fikk et løft på 2 prosent.

Salesforce fikk på sin side en opptur på mer enn 2 prosent. Programvareselskapet presenterte en plan for å bedre driften og øke lønnsomheten. Målsetningen er å øke driftsmarginen fra 20 prosent i regnskapsåret 2023 til 25 prosent i 2026.

For øvrig viser en rangering av avkastningen for børsnoterte aksjefond (ETF) hvordan onsdagens Fed-signaler påvirket ulike sektorer. I CNBCs database var «consumer discretionary», det vil si dyre eller sjeldent kjøpte varer, på bunnen med et tap på 3,7 prosent. Også råmaterialprodusenter og bioteknologiselskaper gjorde det elendig, mens vinnersektorene inkluderte gullgruver, dagligvarer og halvledere.