<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig prisstigning i Storbritannia

Prisene stiger mer enn ventet. 

  Publisert 21. mars 2017 kl. 10.31
  Oppdatert 21. mars 2017 klokken 10.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 88 ord
  Storbritannia - England - London - Foto: Scanpix

  Konsumprisindeksen i Storbritannia var opp 0,7 prosent på månedsbasis i februar, og på årsbasis steg prisene med 2,3 prosent, ifølge tall fra britiske myndigheter tirsdag.Ifølge TDN Finans som viser til Bloomberg, var det ventet en prisstigning på 0,5 prosent på månedsbasis, og 2,1 prosent på årsbais.Kjerneinflasjonen var opp 2,0 prosent, betydelig mer enn den ventede stigningen på 1,7 prosent. Produsentprisene steg imidlertid litt mindre enn ventet.På månedsbasis var oppgangen på 0,2 prosent i februar, mot en en ventet oppgang på 0,3 prosent.På årsbasis steg produsentprisene som ventet 3,7 prosent.