<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

ABG Sundal Collier hever kursmålet på børstaper

Selv om ABG-analytiker Øystein Elton Lodgaard jekker opp kursmålet på Pexip Holding, ser han ingen oppside i aksjen.

Publisert 24. nov. 2022 kl. 11.19
Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 11.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
HOLD: Analytiker Øystein Elton Lodgaard i ABG Sundal Collier lar seg ikke imponere nevneverdig av Pexip Holding. Foto: Iván Kverme

 

ABG Sundal Collier hever kursmålet på Pexip Holding fra 8 til 11 kroner, og gjentar sin holdanbefaling på aksjen. Analytiker Øystein Elton Lodgaard skriver sin analyse at Pexip handles til 0,7 ganger estimert 2022-omsetning, noe som beskrives som lavt for et SaaS-selskap. Samtidig understreker han at Pexip for tiden verken er lønnsomt eller i vekst. 

«Hvis selskapet kan gå tilbake til tosifret vekst eller kutte mer kostnader enn de har annonsert så langt (nok til å gi en anstendig margin), kan vi se en reprising», skriver ABG Sundal Collier, ifølge TDN Direkt.

Lodgaard mener kostnadskuttene alene ikke tilstrekkelige for at Pexip skal gå tilbake til en positiv kontantstrøm fra driften.

Arctic venter kursoppgang

For en uke siden var Arctic Securities-analytiker Kristian Spetalen ute med en ny analyse på videokonferanseselskapet, der han oppgraderte aksjen til en kjøpsanbefaling med et kursmål på 17 kroner. Analytikeren hadde tidligere en holdanbefaling på aksjen, med et kursmål på 12 kroner.

Torsdag faller Pexip-aksjen 1,3 prosent til 10,89 kroner, hvilket gir selskapet en markedsverdi på litt over 1,1 milliarder kroner. Hittil i år har aksjen stuper over 73 prosent på Oslo Børs.