<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter flere streiker

Frp-leder Sylvi Listhaug synes ikke det er rart at vanlige arbeidsfolk krevde økt kjøpekraft, og spår nye streiker om regjeringen ikke kutter kraftig i skattene.

Publisert 20. apr. 2023 kl. 18.19
Oppdatert 20. apr. 2023 klokken 18.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
STREIKEFRYKT: Frp-leder Sylvi Listhaug vil ha kraftige skattekutt. Foto: NTB

Etter fire dagers konflikt ble det torsdag altså klart at LO og NHO har kommet til enighet i lønnsoppgang og avblåser storstreiken i frontfaget.

Frp-leder Sylvi Listhaug er glad for enigheten, men frykter nye streiker fremover om regjeringen ikke kutter kraftig i skatte- og avgiftsnivået.

– Det er synd at vi har en regjering som ikke har forstått at høy prisstigning og et enda høyere skatte- og avgiftsnivå raskt ender opp i redusert kjøpekraft for vanlige folk, sier hun i en kommentar Finansavisen har fått tilgang til.

Rekordhøyt tillegg

Enigheten har en ramme på 5,2 prosent, med et lavlønnstillegg på 3 kroner oppå det generelle tillegget på 7,50 kroner. Rammen er den samme som lå på bordet da meklingen ble brutt, men det gis 0,2 prosentpoeng mer i sentralt tillegg. Ifølge LO-leder Peggy Hessen Følsvik har LO aldri fått mer i kronetillegg enn nå.

– Det er ikke rart at vanlige arbeidsfolk krevde økt kjøpekraft, fortsetter Frp-leder Listhaug, og viser til partiets forslag om å fjerne drivstoffavgifter, innføre midlertidig makspris på strøm og halvere matmomsen. 

– Det ville ha sikret at folk fikk beholde mer av egne penger og redusert presset på dette lønnsoppgjøret. Jeg forventer at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett bruker det enorme handlingsrommet de nå har til å kutte kraftig i skatter og avgifter, avslutter hun.