Godt, men ikke godt nok
Selv om The Golden Chimp byr på ekte asiatiske dumplings, er det enda mer som skal til for å danke ut konkurrentene.

I skjæringspunktet mellom Grønland og Tøyen ligger den asiatiske restauranten The Golden Chimp. Dørene åpnet for første gang i 2017, og på menyen finnes det japanske og kinesiske retter som dumplings, bao buns og sashimi.
Som flere av sine konkurrenter har The Golden Chimp kastet seg på takeawaykit-trenden. Majoriteten av kitene består av ulike dumplings. Små biter kjøtt, fisk eller grønnsaker pakket inn i en supertynn deig, som dampes over bananblader i en bambuskurv.
The Golden Chimp
Det er gøy å dampe dumplings hjemme, men resultatet blir nok best på restaurant. The Golden Chimp byr på japanske og asiatiske retter. Gode porsjoner, men litt stive priser.
Lunsjkameratene gikk for en såkalt «Apekattmeny» bestående av tre dumplings med kylling, tre dumplings med svin og reke og to bao buns som skal dyppes i svinegryte. Prislappen er på 345 kroner per person.
På menyen
Som hos de fleste restaurantene som tilbyr kit er de forskjellige delene organisert i papp- og plastbokser ved levering. Short har også bestilt en bambusdamper, som en trenger for å tilberede maten. Fremgangsmåten er nokså enkel: Kok opp vann i en kasserolle og sett bambusboksen – med dumplings i to etasjer – over for å fange dampen.
– Jeg har spist mye dumplings på diverse restauranter i Oslo, men jeg har aldri dampet det selv. Dette blir spennende, sier Long.
Det er ingenting som skal forberedes eller kuttes i kitet fra The Golden Chimp. Alt er klart, men rettene må varmes og dampes. Long henter bambuskurven sin ned fra den øverste kjøkkenhyllen, som tidligere kun har blitt brukt til bao buns.
Maten blir plassert over kokende vann, og svinegryten varmes i en liten kjele. Etter cirka ti til femten minutter er maten ferdig.
– Gøy greie altså, sier Short.
Kombineres med kombucha
– Svinegryten og bao bunsene var definitivt min favoritt blant rettene, mener Short etter at han har smakt på alt.
Han drikker en norskbrygget kombucha med smak av bringebær.
– Det er nesten flaut hvor plutselig jeg er blitt overbevist om at kombucha er digg, sier Short og ruller ut en imaginær yogamatte på gulvet hjemme i leiligheten.
Short var imidlertid ikke like begeistret over alle dumplingene. Et par ble litt stive på den tynne deigens skjøte. Til tross for at de ble dampet i tråd med fremgangsmåtens oppgitte tid.
Long er enig med Short om at høydepunktet er bao buns som skal dyppes i svinegryten.
– Brødet ble kjempesaftig og mykt. Gryten er en smakseksplosjon, og akkurat passe spicy.
Og hun er i tillegg begeistret over dumplingene med svin og reke.
– Konsistensen på selve dumplingen er tydelig hjemmelaget. Og fyllet er kjempegodt.
Lunsjduoen er enige om at det største problemet med maten fra The Golden Chimp er prislappen.
– Prisen er litt for stiv, i forhold til mye annet vi har testet. Dessverre føler jeg at det ikke er nok value for money, sier Long.
Stive priser
Porsjonene er store og smakene er gode, men The Golden Chimp når ikke helt opp.
– Dette er vel kanskje en type mat som egner seg aller best når profesjonelle kokker damper den, og ikke som et mat-kit på hjemmekontoret, sier Long.
– Det er jo gøy å dampe selv og smaken blir bra, men jeg er enig i at det kanskje krever litt finesse, sier Short.
– Med tanke på prisen ville jeg nok heller valgt en konkurrent neste gang jeg skal ha takeaway-kits. Men det var absolutt veldig godt. Og jeg får lyst til å besøke The Golden Chimp når de åpner for vanlig servering, fortsetter Long.