<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Polen sier ja til F-16

Polens statsminister ber NATO komme med en godkjenning.

Publisert 2. feb. 2023 kl. 12.51
Oppdatert 2. feb. 2023 klokken 12.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
TIL UKRAINA: Polske F-16 Fighting Falcon kan i fremtiden operere i ukrainsk luftrom. FOTO: Dreamstime

Forrige uke gikk stabssjefen til Ukrainas president ut på Twitter og fortalte om Polens planer om å donere F-16 til landet. Noe også Nederland har tatt til orde for å være med på.

Dersom flere vestlige land i NATO-alliansen samles om å levere F-16 til Ukraina, er statsminister i Polen, Mateusz Morawieck, klar til å stille med fly.

– Om dette blir en samlet avgjørelse fra NATO, er jeg klar for å sende jagerflyene, sier Morawiecki i et intervju med tyske Bild.

I intervjuet med Bild som er gjengitt av thedefencepost.com, siteres statsministeren på at vesten bør sørge for moderne fly til Ukraina.

– Dette er en veldig alvorlig krig som Polen ikke deltar i. Det gjør heller ikke NATO, så avgjørelsen må vurderes strategisk innad i alliansen, sier han.

Slovakia har meldt at de ønsker å sende russiskproduserte MiG-29-jagerfly.

POLEN VIL GI BORT: Norge har 32 F-16 Fighting Falcon på lager somer solgt til Romania. Polen vil gi sine til Ukraina. FOTO:Dreamstime.com