<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensen tar tørrlast hos Trøim

Lars-Christian Svensen blir sjef i tørrlastrederiene 2020 Bulkers og Himalaya Shipping neste år.

Publisert 08:30 11. juni 2024
Oppdatert 08:35 11. juni 2024
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
TOPPSJEF: Lars-Christian Svensen blir sjef for tørrlastrederier. FOTO: Iván Kverme

     

Lars-Christian Svensen blir kommersiell direktør i managementselskapet 2020 Bulkers Management og tørrlastrederiet Himalaya Shipping fra 1. september 2024. Det fremgår av en børsmelding tirsdag morgen. 

Tidligere har han hatt direktørroller i Western Bulk Chartering og vært analytiker i Petredec og skipsmegler hos Cmarine Services i Singapore. 

Fra 2020 til 2024 fungerte han som kommersiell direktør og adm. direktør i John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean Group.

I april 2025 vil Svensen videre overta som adm. direktør i 2020 Bulkers Management og fungerende adm. direktør i Himalaya Shipping. 

– Jeg er svært glad for å bli med i 2020 Bulkers og Himalaya Shipping, to av de mest moderne Newcastlemax-eierne i verden. Med den mest effektive flåten i dette segmentet, har selskapene en strategisk fordel som jeg håper å videreutvikle i min nye rolle, sier Lars-Christian Svensen. 

Billung pensjoneres

Dette vil sammenfalle med at nåværende adm. direktør, Herman Billung, når pensjonsalderen på 67 år. Etter han går av med pensjon vil Billung tiltre i en rolle som spesialrådgiver for styret og ledelsen i selskapene.

– Etter mer enn 35 år i tørrbulkindustrien er det viktig for meg å forlate roret med en etterfølgelsesplan som gagner våre aksjonærer på best mulig måte. Jeg håper at min erfaring og nettverk vil bidra positivt i min nye rolle som seniorrådgiver, sier Herman Billung. 

Herman Billung overtok den daglige ledelsen av tørrlastrederiene Himalaya Shipping og 2020 Bulkers i februar 2022.

GÅR AV: Herman Billung vil gå av med pensjon neste år. FOTO: Eivind Yggeseth

Billung har lang fartstid i internasjonal shipping, og var blant annet adm. direktør i managementselskapet for John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean Group fra 2005 til 2016, før han grunnla Songa Bulk med skipsreder Arne Blystad på eiersiden samme år.