<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Google-grunnlegger er tilbake på jobb

For fire år siden sluttet Sergey Brin som toppsjef i Googles morselskap Alphabet. Men nå er AI-teknologi på alles lepper og Google-grunnleggeren har begynt å gå på jobb igjen.

  Publisert 22. juli 2023 kl. 09.53
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 404 ord
  TILBAKE: Sergey Brin har holdt en lav profil de siste årene, etter at han ga seg som toppsjef i Googles eierselskap Alphabet i 2019. Men nå forteller flere ansatte til Wall Street Journal, at Brin jobber med AI-teknologi hos Google, flere dager i uken. Foto: Bloomberg

  For fire år siden sluttet Sergey Brin i en lederrolle i Googles morselskap Alphabet. Men nå er AI-teknologi på alles lepper og Google-grunnleggeren har begynt å gå på jobb igjen.

  Kunstig intelligens er det hotteste i teknologibransjen om dagen, og små og store selskaper kjemper om å kapre markedsandeler når nye produkter og tjenester skal utvikles.

  Apple, Facebook-eier Meta, Alphabet som eier Google, Microsoft og ikke minst grafikkort- og brikkeprodusenten Nvidia har alle opplevd en pen verdistigning siste år.

  Bakpå konkurrentene

  Spesielt Microsoft har vært i førersetet når det gjelder å utvikle konkrete AI-produkter, og selskapet har spyttet inn i milliardbeløp i utviklingsselskapet Open AI som har lansert ChatGPT.

  Google derimot har ikke lykkes kommersielt like bra, selv om selskapet bruker mye ressurser på å utvikle AI-produkter.

  Det har ført til at en av selskapets grunnleggere har kommet seg opp av godstolen og begynt å jobbe igjen hos Google.

  Det begynte så smått i fjor da den 49 år gamle mangemilliardæren Sergey Brin deltok på noen videomøter med ansatte i Googles AI-gruppe.

  Men nå skriver Wall Street Journal at kilder i selskapet opplyser at Brin tilbringer stadig mer tid på kontoret.

  Firedagers-uke

  De siste månedene har han møtt på jobb i selskapet han en gang grunnla, tre til fire ganger i uken. Han jobber tett med programmerere, forskere og produktutviklere som utgjør kjernen i Googles AI-satsing.

  Frem til 2019 jobbet Brin, som er regnet som verdens niende rikeste person, som toppsjef i Alphabet. 

  Men etter at han ga seg i den rollen, har han brukt tiden på styreverv i selskapet. Derfor skaper hans retur til Googles kontorer og en mer normal arbeidshverdag, overskrifter i amerikanske medier.

  Gemini er Googles prosjektnavn for det som handler om bruk av kunstig intelligens. 

  Rekrutterer ansatte

  Brin får ukentlige oppdateringer om arbeidet som gjøres på Gemini-prosjektet og han pusher og inspirerer de ansatte til å gjøre teknologien bedre og mer effektiv med sine tilbakemeldinger.

  Han har også deltatt aktivt i rekruttering av ansatte med AI-kunnskaper, skriver Wall Street Journal.

  Slike personer er nå svært ettertraktede i tech-delstaten California og de lokkes til selskaper med høye lønninger og andre incentiver. Brin har et enormt nettverk, og svært få takker nei om han ber om et møte med folk.

  Google var tidlig ute med å forske og utvikle AI-teknologi, men selskapet ble tatt på sengen av konkurrenter som lanserte produkter raskere enn dem. Det forspranget konkurrentene nå har fått, ønsker Google å ta igjen.