<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardsluk snart i pluss?

X-sjef Linda Yaccarino hevder annonsørene er på full fart tilbake, og at den Elon Musk-eide plattformen vil tjene penger over nyttår.

Publisert 28. sep. 2023 kl. 15.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 443 ord
TJENER SNART PENGER? Den sosiale medieplattformen X, eid av Elon Musk. Foto: NTB

Elon Musk har rørt ordentlig i gryta etter at han kjøpte Twitter i fjor høst. 6.500 av 8.000 ansatte skal ha fått sparken , og annonsørene har rømt av frykt for manglende moderering og påfølgende eksponering ved siden av upassende innhold. 

Dette var naturligvis ikke til hjelp for en virksomhet som allerede gikk med store underskudd, og før tallene for andre kvartal ble sluppet advarte Musk mot negativ kontantstrøm, grunnet mye gjeld og nesten halverte annonseinntekter.

– Går i pluss over nyttår

Håpet er at Linda Yaccarino, den nye toppsjefen som ble hentet fra jobben som reklamesjef i NBCUniversal, skal få skuta – nå med navnet X – på rett kjøl. Og ifølge Yaccarino selv skal denne snuoperasjonen nå være godt i gang.

ANNONSØRENE RETURNERER: Hevder Linda Yaccarino, som leder Elon Musk-eide X. Foto: NTB

– Vi kan gå i pluss tidlig i 2024. Rundt 1.500 annonsører har returnert til plattformen i løpet av de siste 12 ukene, mens 90 prosent av våre 100 beste annonsører har kommet tilbake, sa X-sjefen ifølge Reuters onsdag under en opptreden på Vox Medias Code-konferanse.

På spørsmål om hvorfor tredjepartsestimater viser at antall aktive X-brukere har falt til 25. plass bak Samsungs klokkeapp, svarte Yaccarino ifølge nyhetsbyrået at nøkkeltall på tiden brukerne tilbringer på X «utviklet seg veldig positivt», uten å komme med ytterligere detaljer.

Toppsjefen har tidligere blitt møtt med spørsmål om hvor fri rolle hun egentlig har i selskapet, i tillegg til annonsørenes skepsis til raske endringer på plattformen og Musks kontroversielle personlighet.

– Tempoet på endringene og størrelsen på ambisjonene i X finnes virkelig ikke andre steder, sa Yaccarino onsdag.

Søksmål og sluttpakker

Noe som kan true den ifølge X-sjefen nært forestående lønnsomheten er flere søksmål som hevder ubetalt kontorleie og millioner av dollar i sluttpakker til de tusenvis av ansatte som ble sagt opp. X-eier Musk selv har også truet med søksmål, senest mot Anti-Defamation League (ADL), en ideell organisasjon som jobber for å bekjempe antisemittisme.

I et X-innlegg skrev Musk nylig at ADL har hovedansvar for det kraftige fallet i selskapets annonseinntekter. Musks rett til å uttale seg på sin egen plattform ble ifølge Reuters tatt i forsvar av Yaccarino onsdag.

– Ytringsfrihet er vellykket bare hvis noen du er uenig med sier noe du er uenig i, sa hun.