<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
coronatiltak
2023 – ingenting så godt at det ikke er galt for noe
Skulle USA unngå resesjon, europeisk økonomi klare seg bedre enn fryktet i en varm vinter og Kina samtidig droppe nulltoleransepolitikken, er det lite som tilsier at behovet for arbeidskraft da vil svekkes. Da kan det bli utfordrende å få lønnsvekst som er forenlig med sentralbankenes inflasjonsmål på rundt 2 prosent.
Statens obligasjonsfond avvikles
Med coronakrisen bak oss avvikler Folketrygdfondet nå Statens obligasjonsfond, selv om obligasjonsrentene nå stiger igjen.
Oljeprisene trosser nye Kina-tiltak
Oljeprisene trekker oppover fredag morgen, til tross for at Kina innfører nye corona-restriksjoner.
Ny kinesisk storby coronastengt
Rundt 21 millioner innbyggere i den kinesiske byen Chengdu må holde seg hjemme fremover, etter at 157 nye coronatilfeller er blitt oppdaget i byen.
– Rom for lettelser i Norge nå
Norge har nølt noe med å slippe opp smitteverntiltak sammenlignet med Sverige og Danmark, men folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg åpner for lettelser nå.
Vedum medgir skivebom
Oljepengebruken økes fra 2,6 til 2,9 prosent, men det hindrer ikke klart svakere vekst, konstaterer Trygve Slagsvold Vedum.
Tillater skjenking frem til 23
Regjeringen fjerner delvis den nasjonale skjenkestoppen. Det blir nå lov å servere øl, vin og sprit fram til klokken 23.