<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
equinor
– Svært skadelig for Norge
I fjor meldte Energidepartementet om nasjonaliseringsplaner for norsk gassinfrastruktur. Prosessen omtales som “skadelig for Norge”, opposisjonen etterlyser åpenhet, og minst én aktør vil ikke godta statens bud. Norge som investeringsland risikerer en ny ripe i lakken.
- Sikter mot "netto null" produksjonsutslipp, og eliminering av fakling og metanlekkasjer
Til tross for at mange investorer i dag snakker sjeldnere om ESG, foregår det en betydelig endring i olje- og gassindustrien. Stikkord er reduserte utslipp, utvikling av nye energiløsninger og sikring av en lønnsom olje- og gassindustri, skriver Bjørn Otto Sverdrup i denne kommentaren.
Høy havvindutbygging gir risiko for flaskehalser
Høy havvindutbygging og en allerede strukket leverandørindustri kan gi flaskehalser i årene fremover. Dette øker risikoen for utviklere, men gir høy utnyttelse og gode kontraktsbetingelser for servicespillere, skriver analytiker Helene Kvilhaug Brøndbo i denne kommentaren.
Equinors grønne linje utfordres av investorer
Oljeselskapenes grønne omstilling utfordres av investorer som vil ha høyere lønnsomhet og større utbytter. Shell og BP har allerede senket ambisjonsnivået, men Equinor har holdt fast ved sine planer. Det norske selskapets finansdirektør sier de grønne prosjektene er bedre enn sitt rykte.
Her er tungvekterne – Norges 500 største bedrifter
Etter unntaksåret 2022 ble fjoråret i beste fall et hvileår for det norske næringslivet. Bare bankene klarte å fortsette det høye tempoet, mens det ble langt tregere for oljeselskapene.
Tungvekterne har også størst egenkapital
Egenkapitalen endret seg marginalt for Equinor og de andre tungvekterne, men Aker BP opplevde enda et år med økning. 
Oljeanalytiker: Vil ha et rendyrket oljeselskap
Teodor Sveen-Nilsen i SpareBank 1 Markets vil ha et rendyrket oljeselskap og mener fornybarkutt vil være en trigger for aksjen.