<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
hvete
Hveteprisene stiger etter at Russland trakk seg fra avtale
Hvetefutures stiger etter at Russland lørdag trakk seg fra en avtale om å tillate eksport av korn fra Ukraina gjennom Svartehavet, melder Bloomberg News mandag.
Verdens viktigste råvare
Milliarder er avhengig av korn hver dag. Slik har det vært siden steinalderen.
– Verden er på vei inn en æra av ressursnasjonalisme
Rekordhøye priser på mat og energi påvirker rike land gjennom inflasjon, renteoppgang og urolige finansmarkeder. For mange mennesker i fattige land er dette en eksistensiell utfordring. Krigen i Ukraina har forverret ubalansene i råvaremarkedene og fører til at naturressurser blir politiske våpen. 
– Prisøkningene vil bli katastrofale
Hveteprisene har kommet ned fra toppen, men Ukrainas landbruksminister advarer mot nye sjokk hvis kornet ikke snart kommer ut.
Lavrov: Russland vil sikre korneksport hvis Ukraina fjerner miner
Russland vil sørge for sikre passasjer for skip som forlater ukrainske farvann, hevder utenriksminister Sergej Lavrov. Men først må farvannene ryddes for miner.
– Desinformasjonen Putin sprer blir stadig mer kynisk
Russlands FN-ambassadør forlot i helgen et møte i Sikkerhetsrådet etter EU-anklager om at landet bruker korn som våpen i Ukraina-krigen.
Paven advarer mot å gjøre hvete til krigsvåpen
Pave Frans sier at hvete ikke må brukes som et våpen i krig og ber om at blokaden av Ukraina heves.