<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
maleri
Angelina Jolie satte rekord – solgte Churchill-maleri til fire ganger prisantydning
Angelina Jolie satte i går kveld ny rekord da hun solgte et Churchill-maleri for nær 100 millioner kroner.
Vil ta norsk kunst til Kina som eksportvare
Den norske kunstneren Henrik Placht har planlagt tre utstillinger i Kina. Snart går startskuddet på Shanghai Himalayas Museum.
Sune Nordgren gjorde 30-gangeren på sin første private kunstinvestering
Sune Nordgren gjorde 30-gangeren på sin første private kunstinvestering. Han har vært direktør for Nasjonalmuseet for kunst og Petter Stordalens kunstekspert. Ikke alle er like heldige. Her er historien til fem av ekspertene.
Slik var kunståret 2019
Verk av kvinnelige kunstnere øker i pris, kundene er blitt mer kresne og internasjonale kjøpere vil ha norsk kunst. Dette er trendene fra kunståret 2019.
Investeringenes kunst
Kunst kan gi høy og stabil avkastning, men det gjelder å gjøre de rette kjøpene. Eksperten Gunnar Krogh-Hansen forteller hvordan.
Slik avdekker de falsk kunst
Flere ganger i måneden hindrer auksjonshuset Blomqvist falske kunstverk i å nå markedet. Ofte til stor skuffelse fra den håpefulle selgeren. – At vi gjør disse undersøkelsene er helt avgjørende, sier kunsteksperten.
Bruker Instagram som galleri
Galleriet er byttet ut med en mobilapp og kuratoren er kunstneren selv. Instagram har gitt kunstnere muligheten til å innta kunstmarkedet på en ny måte, ved å selge og eksponere verkene sine på egenhånd.