<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
skatteflukt
Oppfordrer til skatteflukt
– Har man over 40 millioner kroner i ligningsformue er det megagunstig å flytte, sier eiendomskongen Kjartan Aas, som har bosatt seg sveitsiske Andermatt.
Sheriffen av Nottingham eller Robin Hood?
Det offentlige disponerer allerede 60 prosent av norsk BNP, men det er tydeligvis ikke nok. Støre-regjeringen ønsker å gjøre flere avhengige av staten, hevder Jacob Bergsland.
Sveits-immigrant vil bygge 400 leiligheter i Vestby
Rexir og Axer, som eies av milliardæremigrant Borger Borgenhaug, frykter ikke nedtur i boligmarkedet. Planen er å bygge 400 leiligheter 21 minutter unna Oslo S.
Skatteregler med tilbakevirkende kraft
Stortinget behandlet denne uken statsbudsjettet for 2023. Et av punktene var et omstridt vedtak om å endre skattelovens regler om emigrasjon. Et sentralt spørsmål er om fremgangsmåten innebærer at endringen gis rettsstridig tilbakevirkende kraft.
Sosialister og andre fariseere
Det er ikke å forvente at noen er villig til å betale 1–2 millioner kroner i døgnet for å bo i Norge, slik tilfellet ville vært med Røkke, skriver Sverre Hope.
Vedums skattemur mangler byggetillatelse
Skattemuren skal bygges, og den skal bygges høyest mulig, skriver Wensing Li og Daniel Herde i Deloitte.
Formuesskatten – en akilleshæl i det norske skattesystemet
Hvorfor opplever Norge en skatteflukt til et dyrt land som Sveits? Morten Hereng Cristophersen og Anine Karstensen i RSM Advokatfirma har flere forklaringer.