IKT og Tech

Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:57 5354

Det er selskapets verdi frem i tid som reflekteres i kursen. Eventuelle negative resultater ift estimatene vil føre til korrigering av kurs. Positive resultater fører til oppjustering av kurs. Du må gjerne legge vekt på P/E og EPS for å estimere lønnsomhet, men EV/EBITDA utregningen din er gal. DNB har vektlagt P/E og EPS i sine analyser, mens andre meglerhus vektlegger Ev/EBITDA. PE og EPS gir ikke en god oversikt over fri kontantstrøm til egenkap. I 2022 hadde Crayon mange hundre mill i av og nedskrivninger. De hadde også mange investeringer som ikke var M&A. EV/EBITDA gir god oversikt over kontanstrømmen til selve driften, men tar ikke i betraktning investeringer osv.
Markedet så nå tydelig forbedring av arbeidskapital. Ved sist rapport ga dårlig arbeidskap kursen en støkk. Nå som den virket på bedringens vei, blir kursen naturligvis justert opp. Troen på dette var hovedgrunnen til at jeg kjøpte på 87kr. Nå derimot, tror jeg aksjen er overkjøpt, og moden for en korreksjon ned mot 100.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.