<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
DEN GANG DA: En gang i tiden fantes det kule ski- og takbokser. Her viser Mecedes-Benz stolt frem den nye E-klasse stasjonsvognen for aller første gang, under Genève-utstillingen i 1978. Noter egne skibokser (som matcher bilens farger) nedenfor E-klassen til venstre. Usedvanlig aerodynamiske var de kanskje ikke, men i det minste at du kunne laste med deg hele bonusfamilien - med stil. I retrospekt er dette ekstrautstyret skikkelig kult, men supersjeldne i dag.  Foto: Daimler / Mercedes-Benz

Finnes det kule ski- og takbokser?

Godt spørsmål. Ikke alle ting du putter på bilens tak trenger se ut som en slags mørbanket plastnyre. 

Publisert 16. april 2021 kl. 14.12
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 642 ord

Alt var bedre før. Da gikk bilene så sakte (og reglene var så slappe) at det var uproblematisk å slenge barna i hattehyllen og et rustent, håndskrudd takstativ med trespiler på taket. På dette kunne en gledelig plassere et par amerikakofferter med porselen og lintøy, sikret kun av et par lengdemeter slapp hyssing og religiøs tro – uten at noen ville heve hverken øyenbryn eller filthatt.