<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal kjøpe tilbake aksjer for 45 milliarder

Equinor lanserer nå tilbakekjøpsprogram som skal vare til utgangen av 2022.

Publisert 06:57 5. sep. 2019
Oppdatert 07:27 5. sep. 2019
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord
VERDENSKLASSE- FELT: Equinor-sjef Eldar Sætre påpeker at den nært forestående oppstarten av Johan Sverdrup, kombinert med flere nye felt i produksjon, gir økt trygghet for utsiktene til produksjonsvekst og styrket kapasitet for kontantgenerering. Foto: Ivan Kverme

Equinor introduserer et program for tilbakekjøp av aksjer for inntil 5 milliarder dollar, tilsvarende 45 milliarder kroner, over en periode som varer til utgangen av 2022, opplyses det i en børsmelding.

Den første transjen av programmet er på om lag 1,5 milliarder dollar, starter i dag, og vil avsluttes senest 25. februar 2020.

Basert på sluttkursen på Equinor-aksjen og dollarkursen den 4. september, representerer hele programmet om lag 292 millioner aksjer, eller rundt 8,7 prosent av aksjekapitalen.

«Formålet med tilbakekjøpsprogrammet er å redusere den utstedte aksjekapitalen i selskapet. Alle aksjer som blir tilbakekjøpt som en del av programmet vil bli slettet», heter det i meldingen.

Økt kvartalsutbytte

– Equinor prioriterer kapitaldistribusjon til våre aksjonærer. Gjennom de siste årene har vi bygget en sterk finansiell posisjon med solide kredittratinger og en netto gjeldsgrad på om lag 20 prosent. Den nært forestående oppstarten av verdensklasse-feltet Johan Sverdrup, kombinert med flere nye felt i produksjon, gir økt trygghet for våre utsikter for produksjonsvekst og styrket kapasitet for kontantgenerering. Vi er derfor i en god posisjon til å øke kapitaldistribusjonen, samtidig som vi fortsetter å investere i vår attraktive prosjektportefølje, sier Equinor-sjef Eldar Sætre i en kommentar.

Sætre påpeker at selskapet som følge av sterke driftsforbedringer de siste årene har økt kvartalsutbyttet med 13 prosent i år.

– Bruk av tilbakekjøp av aksjer som et supplerende verktøy for å styrke kapitaldistribusjonen er i tråd med vår utbyttepolitikk, sier Equinors konserndirektør for økonomi og finans, Lars Christian Bacher.

I henhold til en avtale mellom Equinor og den norske staten, representert ved Olje- og energidepartementet, vil den norske staten delta i tilbakekjøp av et proporsjonalt antall aksjer og dermed sørge for at statens eierandel i Equinor forblir uendret på 67 prosent.

Les hele meldingen her.