<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bruker milliarder på ny storstue

Citigroup trapper opp Europa-virksomheten utenfor London, og prislappen for nytt hovedkontor i Dublin estimeres til minst 300 millioner euro.

Publisert 6. sep. 2022 kl. 13.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord
PÅ FLYTTEFOT: Citigroup. Foto: Bloomberg

Citigroup er nær ved å signere kjøpekontrakt på 100 millioner euro for tomten til sitt nye europeiske hovedkontor i Dublin. En endelig avtale kan bli sluttført allerede inneværende måned, skriver Financial Times om banken som dermed trapper dermed opp sin virksomhet i EU i kjølvannet av Brexit.

Den amerikanske storbanken som tidligere i år annonserte 300 nyansettelser i Irland har vært på jakt etter en tomt etter at den vokste ut av dagens hovedkontor og la det ut for salg for 120 millioner euro for seks måneder siden.

Velkjente tech-naboer

Ifølge flere eiendomskilder med kjennskap til saken skal tomten huse kontorarealer på 28.000 kvadratmeter i Dublin Docklands, der Citi blir nabo med tech-kjemper som Google, Amazon og Meta. Nybygget forventes å koste 200 millioner euro på toppen av tomteprisen. 

28.000 kvadratmeter betyr en utvidelse med 33 prosent sammenlignet med dagens hovedkontor, og to kilder som kjenner til Citis planer påpeker overfor avisen at behovet for mer plass henger sammen med planene for organisk vekst og ikke en relokalisering fra London. 

Om banken skulle ønske å utvide enda mer, skal den også ha førsterett på ytterligere 12.000 kvadratmeter på samme tomt.

Gir ikke opp London

Globale banker, deriblant Citi, har siden Brexit styrket sine virksomheter i Paris, Frankfurt, Amsterdam og Dublin, og flyttet hundrevis av milliarder dollar i aktiva fra London. Rundt 7.000 jobber har blitt med på lasset, til tross for tidlige spådommer om at titusener av jobber ville forsvinne fra den britiske hovedstaden.

Citi understreker likevel sin intensjon om å opprettholde en stor virksomhet i London. London-kontoret er fortsatt bankens største i Europa, med rundt 9.000 ansatte. Banken gjorde Dublin til europeisk hovedkontor under Brexit-innspurten i 2016. Kontoret med over 2.500 ansatte overser driften i 22 land.