<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge ut av omstridt fond

Norge trekker seg fra et kontroversielt fond i Verdensbanken. Fondet fremmer aktivt privatisering av vannressurser i utviklingsland.

    Publisert 22. feb. 2007 kl. 14.52
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 139 ord

    Siden 1999 har Norge støttet fondet Public-Private Infrastructure Advisory Facility (PPIAF) med 16,8 millioner kroner. Støtten opphører fra 30. juni etter at Foreningen for internasjonale vannstudier (Fivas) og den britiske lobbyorganisasjonen World Development Movement (WDM) avdekket fondets bruk av konsulentselskaper til aktivt å fremme vannprivatisering. Siden 1999 har Norge støttet fondet Public-Private Infrastructure Advisory Facility (PPIAF) med 16,8 millioner kroner. Støtten opphører fra 30. juni etter at Foreningen for internasjonale vannstudier (Fivas) og den britiske lobbyorganisasjonen World Development Movement (WDM) avdekket fondets bruk av konsulentselskaper til aktivt å fremme vannprivatisering. Det er utbredt enighet om at strategien med privatisering av vannressursene har feilet, og at fattige blir rammet spesielt hardt.- Utenriksdepartementet ser ikke lenger fondet som en kanal til å løse problemet med fattiges tilgang til vann gjennom, opplyser Torbjørn Urfjell, politisk rådgiver for utviklingsminister Erik Solheim (SV). (©NTB)