<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SSB-tall overrasker stort

Shoppingtallene for desember var på ingen måte slik som ventet.

  Publisert 30. jan. 2009 kl. 10.07
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 97 ord
  Foto: Scanpix

  Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene hadde en svak vekst på 0,1 prosent fra november til desember i fjor, viser volumindeksen justert for sesongvariasjoner. Ifølge TTDN Finans var det ventet et fall på 0,7 prosent.For butikker med bredt vareutvalg, som i hovedsak består av dagligvarebutikker, økte sesongjustert volumindeks med 0,7 prosent fra november til desember. Omsetningsvolumet for butikker med kategorien "butikkhandel med andre nye varer", gikk ned med 0,4 prosent. I denne gruppen bidro salg av møbler, innredningsartikler, byggevarer og elektriske varer til en nedgang, mens mer salg av klær og sko bidro til å dempe nedgangen.Les mer hos SSB