<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BW LPG på oppkjøpstokt

Det Oslo Børs-noterte rederiet BW LPG sluker tradingvirksomheten til spanske Vilma Oil. 

Publisert 1. aug. 2022 kl. 07.21
Oppdatert 1. aug. 2022 klokken 13.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
UTVIDER: BW LPG utvider Product Services-enheten med oppkjøpet av Vilma Oils tradingvirksomhet. Avbildet er det 2014-bygde VLGC-skipet «BW Aries». Foto: BW LPG

 

Det Singapore-baserte rederiet BW LPG går oppkjøpsveien for å utvide sin tre år gamle tradingvirksomhet.

– Oppkjøpet bringer et svært erfarent team med en sterk merittliste til BW LPG, og er i tråd med strategien om å støtte kjernevirksomheten vår – vi ønsker å forbli verdens ledende LPG-rederi, sier adm. direktør Anders Onarheim i BW LPG.

Målet med oppkjøpet av tradingvirksomheten til det spanske selskapet Vilma Oil er å utvide BW LPGs Product Services-enhet. 

Enheten ble etablert i februar 2019 for å tilby kunder det som beskrives som fullt integrerte produktleveringstjenester med lav risiko, i tillegg til å forbedre kundeservice og styrke flåteutnyttelsen.

Gjennomføres i år

Verken oppkjøpspris eller transaksjonsbetingelsene er kjent. Oppkjøpet er betinget av godkjennelse fra spanske tilsynsmyndigheter og transaksjonen forventes gjennomført innen utgangen av fjerde kvartal.

Vilma Oil ble etablert i 1996 og har kontorer i Madrid og Singapore. Selskapet trader mer enn fire millioner tonn petroleumsprodukter i året, inkludert LPG, nafta, fyringsolje og bensin.

I juli ble det kjent at BW LPG hadde rekrutterte shippingveteran Kristian Sørensen som viseadministrerende direktør i det Oslo Børs-noterte rederiet. Den tidligere Fearnleys- og Avance Gas-toppsjefen er blitt utnevnt som strategisjef og er blitt beskrevet som en «ledende kandidat til å ta over som sjef» av skipseieren.

BW LPG er verdens største operatør av LPG-skip med en flåte på 38 såkalte VLGCer, altså store gassskip, som frakter flytende petroleumsgass (LPG).