<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler kjempesmell fra krig og inflasjon

AKVA Group regner med over 100 millioner i ekstra kostnader i andre kvartal, som sender driftsresultatet til bunns for oppdrettsteknologiselskapet.

  Publisert 3. aug. 2022 kl. 09.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  RØFF SJØ: AKVA Group tynges av høy inflasjon og forstyrrelsene i forsyningskjedene. Foto: AKVA Group

   

  AKVA Group skal offentliggjøre og presentere resultatene sine for andre kvartal neste fredag, 12. august, men varsler allerede nå at tallene blir svake.

  Driftsresultatet vil bli på minus 41 millioner kroner, ifølge oppdrettsteknologiselskapet.

  Årsaken er kostnadsvekst som følge av høy inflasjon og garanti- og kostnadsavsetninger.

  102 millioner ekstra

  Høy inflasjon og forstyrrelser i forsyningskjeder globalt som følge av Russlands invasjon av Ukraina anslås å ha påført selskapet 37 millioner kroner i ekstra kostnader i perioden, og AKVA Group varsler at lønnsomheten i resten av 2022 også kan bli påvirket av inflasjonen og restriksjonene i forsyningskjedene.

  I tillegg kommer avsetninger på 31 millioner kroner innen segmentet for havbasert akvakultur. Disse knytter seg i hovedsak til et lekterprosjekt i Canada.

  På toppen bokfører AKVA Group garanti- og kostnadsavsetninger på 34 millioner knyttet til spesifikke prosjekter innen landbasert oppdrett.

  Sterk inntektsvekst

  Inntektene i kvartalet blir imidlertid sterke, ifølge AKVA Group. De oppgis til 907 millioner kroner, som utgjør en vekst på 9 prosent fra andre kvartal i fjor.

  I første kvartal i år omsatte AKVA Group for 849 millioner kroner. Driftsresultatet da endte på pluss 59 millioner. Ordrereserven ble oppgitt til 1,85 milliarder.

  Samtidig varslet selskapet at «global ustabilitet og usikkerhet relatert til forsyningskjeden og kostnadsvekst» kunne påvirke lønnsomheten på kort sikt.