<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SalMars NRS/NTS-saga godkjent av EU – Mowi kjøper Arctic Fish-aksjer for 1,9 mrd.

SalMars oppkjøpssaga startet i mars. Nå er den endelig godkjent. 

Publisert 31. okt. 2022 kl. 17.13
Oppdatert 31. okt. 2022 klokken 17.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
KJØPER: Gustav Witzøe. Foto: Iván Kverme

  NTS

EU-kommisjonen har i dag besluttet at SalMars kjøp av en kontrollerende eierandel i NTS er i samsvar med EUs konkurranselovgivning. Det samme gjelder fusjonen med NRS.

«Til tross for usikre rammevilkår for SalMar, NTS og NRS på grunn av regjeringens nye skatteforslag, består de strategiske og operasjonelle begrunnelsene for å gå videre med transaksjonen, som har sterk støtte fra eiere, ansatte og lokalsamfunnene vi er en del av», skriver Salmar.

Det tok lengre tid enn ventet å få regulatoriske godkjenninger for fusjonen mellom SalMar og NRS, og tidligere i oktober forlenget begge selskapene fristen.

Mowi kjøper for 1,9 mrd.

I forbindelse med godkjennelsen fra EU-kommisjonen har SalMar forpliktet seg til å selge 16,3 millioner aksjene – som utgjør rett over 51 prosent av utestående aksjer – i Arctic Fish som i dag er eid av NRS og som vil overtas av SalMar ved gjennomføring av fusjonen. 

SalMar har inngått en avtale med Mowi der Mowi vil kjøpe disse aksjene for 115 kroner pr. aksje. Det gir en totalsum for aksjene på 1,9 milliarder kroner. 

– Arctic Fish sin geografiske tilstedeværelse og kompetente organisasjon passer svært godt med Mowi sin nåværende virksomhet og strategi. Sammen med Mowi og vår verktøykasse samt sterke finansielle posisjon er Arctic Fish og dets andre eiere veldig godt rustet for en attraktiv vekstreise fremover til det beste for lokalsamfunnene, sier Ivan Vindheim, konsernsjef i Mowi, i en melding fra Mowi.