<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi går inn i en svært spennende høst

Biltrafikken i hovedstaden økte i august. Nå er bomtakstene imidlertid satt opp, og det telles flere syklister og kollektivreisende.

  Publisert 21. sep. 2022 kl. 12.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  NYE TAKSTER: Med nye bomtakster samt flere syklister og flere reisende i kollektivtrafikken, er det knyttet spenning til utviklingen i biltrafikken i Oslo. Illustrasjonsfoto: NTB

  Bompengeselskapet Fjellinjen registrerte 35,3 millioner passeringer i sine bomstasjoner i Stor-Oslo i august, en økning på 0,8 prosent fra august i fjor, fremgår det av en melding.

  – Trafikken i ukedagene stiger mest, men vi ser også en økning i helgene, sier Arne-Petter Lorentzen, kommunikasjonsrådgiver i Fjellinjen.

  Selskapet, som eies 60 prosent av Oslo kommune og 40 prosent av Viken fylkeskommune, mener det nå blir spennende å følge med på hvordan takstøkningene i Fjellinjens bomstasjoner vil påvirke trafikkvolumet på veiene – og hvordan dette vil påvirke tallene for kollektivtransporten og sykkel.

  De nye bompengetakstene trådte i kraft 1. september.

  – For oss som er interessert i trafikkutviklingen i Stor-Oslo, går vi inn i en svært spennende høst, sier Lorentzen.

  Det vises til at Ruter registrerte 6,6 millioner påstigninger i uke 34, noe som tilsvarer 94 prosent av nivået for samme uke før coronapandemien. Samtidig har antallet syklister økt med 5 prosent fra august i fjor, ifølge Bymiljøetaten i Oslo kommune.