<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skjerper visumreglene for russiske turister

Finland vil fra september begrense antallet innvilgede visum for russere til en tidel av dagens antall, sier utenriksminister Pekka Haavisto.

Publisert 16. aug. 2022 kl. 14.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
BEGRENSE: Finlands utenriksminister Pekka Haavisto sier landet vil begrense antallet innvilgede visumsøknader fra russere fra og med i høst. Her under et møte med Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i Tromsø i fjor høst. Foto: NTB

– Samtidig ønsker vi å gjøre det lettere for folk å komme til Finland for å jobbe, studere eller besøke slektninger, sier han til den finske kringkasteren Yle.

Siden Russland opphevet reiserestriksjonene etter coronapandemien i sommer, har strømmen av russiske turister til Finland økt kraftig.

Landet anses også for å ha blitt et transittland for russere som ønsker å dra videre i Europa, ettersom flyreiser fra Russland har blitt stoppet gjennom sanksjoner som følge av krigen i Ukraina.

– Vanlige turistvisum til Finland må bli vanskeligere å få. Samtidig må det finnes løsninger for dem som har grunn til å komme til landet, sier Haavisto.

Schengen-regler og finsk lov gjør at Finland ikke kan slutte helt med å gi visum til russiske borgere.

(NTB)