<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordnet inngår femårig avtale med Google

Nordnet inngår en ny avtale med Google om å bygge en fullstendig skybasert finansplattform.

Publisert 30. mars 2023 kl. 08.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 320 ord
INNOVASJON: Produktsjefen in Nordnet Rasmus Järborg mener migrasjonen til skyen sørger for raskere og bedre innovasjon av selskapets tekniske løsninger. Foto: Nordnet

Flere og flere selskaper velger å flytte deler eller hele virksomheten opp i skyen. Nå følger også Nordnet den store skymigrasjonstrenden.

Sparing- og investeringsplattformen har inngått en femårig avtale med Google Cloud, og innen 2025 skal hele virksomheten være flyttet til skyen.

– Google Cloud gir oss bedre sikkerhet, stabilitet og øker innovasjonstakten vår, sier produktsjefen i Nordnet, Rasmus Järborg.

Sikkerhet og innovasjon

Ifølge den anerkjente forsknings- og rådgivningsselskapet Forrester, er de største fordelene med skybaserte løsninger at de tilbyr mer fleksibilitet, høyere produktivitet og lavere kostnader. 

Samtidig blir det ofte stilt spørsmålstegn ved sikkerheten, som regel fordi skylagring ofte innebærer at en tredjepart tar vare på dataene.

– Med Google Cloud har vi fullstendig innsikt og eierskap til dataene våre. Vi bestemmer selv hvor og hvordan det lagres, og ingen brukerinformasjon forlater Europa, sier Järborg og legger til: 

– Vi er jo en bank, og da er sikkerhet selvfølgelig ekstra viktig. 

Full gass

I skymarkedet, som domineres av Amazon (AWS) og Microsoft (Azure), har ikke Google Cloud klart å holde tritt med konkurrentene. Ifølge det britiske markeds- og forbrukerdataselskapet Statista, har AWS rundt 32 prosent av markedet, Azure har 23, mens Google Cloud har beskjedne 10 prosent.

LIGGER BAKPÅ: Google jobber med å ta igjen konkurrentene, her ved norgessjef for Google Coud, Kjell Arne Yttervik. Foto: David A Bruun-Lie

I et anslag for skymarkedet i 2023 hevder Forrester at Google vil prøve å tette dette gapet opp til konkurrentene ved å kjøpe opp skytjenesteselskaper.

– Strategien vår er først og fremst å være best i klassen. Noen ganger er det hensiktsmessig og kjøpe opp, men som oftest bygger vi ting selv, sier Kjell Arne Yttervik, norgessjefen for Google Cloud.