<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avance gas
Ratene har gått seksgangeren på tre måneder
VLGC-ratene har steget fra 10.000 til 60.000 dollar dagen i løpet av de seneste tre månedene. Oppturen er først og fremst drevet av rekordhøye eksportvolumer fra USA.
Selger skip med skyhøy fortjeneste
Både BW LPG og Avance Gas har solgt skip med begge hender det seneste året, og det er helt uaktuelt å investere i ny tonnasje. Til det er nybyggprisene altfor høye.
Utbyttekongen Fredriksen: Fikk 7 milliarder utbetalt i fjor
John Fredriksen sitter lastet med shippingaksjer. I fjor eksploderte inntektene.
VLGC-ratene til himmels
I begynnelsen av februar var det krise i LPG-markedet med VLGC-rater helt nede i 8.500 dollar dagen etter at spotratene var oppe i over 140.000 dollar dagen i september i fjor. Nå, en snau måned senere, er ratene mer enn seksdoblet.
Børsopptur på kanontall
Avance Gas tjente rått med penger i et brennhett VLGC-marked i fjerde kvartal. Alt tyder på at første kvartal 2024 blir enda bedre, til tross for at markedet mer eller mindre har klappet sammen.
Avance Gas deler ut 530 millioner kroner til aksjonærene
Avance Gas seilet inn et overskudd på 61,5 millioner kroner i fjerde kvartal. – Enestående, sier konsernsjef Øystein Kalleklev. Den siste måneden har ratene kollapset.
Spår Avance Gas og BW LPG opp 40 prosent
Avance Gas og BW LPG har gått som en kule på børsen i år med en oppgang på henholdsvis 163 og 112 prosent. ABG Sundal Collier-analytiker Petter Haugen spår begge aksjene opp ytterligere 40 prosent.