Kursdobling i sikte etter siste tids kursras?

CapitaL
VOW 03.03.2023 kl 15:38 97479

Litt oppsummering etter H2 og hva vi kan forvente oss fremover fra VOW.

-Samtlige forretningsområder går i pluss, Cruise, Aftersales og Landbasert.

-Rekordhøye inntekter på 783 mill, EBITDA på 92 mill (11,8%)

-2022 var et år med fokus på vekst og kapasitetsbygging.

-Solid ordrebok gir god visibilitet for de neste årene.

-Mye cash på vei inn vil gi positiv kontantstrøm i løpet av første halvår 23.


Cruise:

Går så det suser, 10 nye Cruiseskip skal på vannet med Vows utstyr ombord i løpet av første halvår. Noe som er rekord, normalen er 3-4 skip i en slik periode. I tillegg 4 mindre skip. Ytterligere 35+ skip er i løypa for de neste årene. I tillegg opsjoner på flere.

Det første pyrolyseanlegget for å konvertere avfall til energi på et Cruiseskip installeres i år.
Her åpner det seg et nytt forretningsområde for Vows Cruisevirksomhet. Flytende småbyer genererer mye avfall så her kan man anta at det er muligheter for
god vekst fremover.


Aftersales:

Som resultat av et stadig økende antall skip med Vows utstyr ombord vil Aftersales ha svært stor vekst fremover, bl.a de ovenfor nevnte 10 Cruiseskipene som ferdigstilles i første halvår, er eksempler på den veksten som kommer Aftersales til gode.


Landbasert:

Landbasert hadde en litt svakere vekst enn forventet i andre halvår. Tross det økte ordrereserven i segmentet og er pr 31.12 hele 441 mill.

Det er innen landbasert den største veksten i selskapet er ventet fremover, med fokus på 2 hovedområder som er forespeilet å mangedobles i årene som kommer.

Det ene av disse er som kjent biokull til metallindustrien, der det bare i Norge er behov for 100 x Follums første byggetrinn. VGM, som nå er Vows viktigste kunde har prosjekter for 600.000 tonn i pipeline, for totalt 18 forskjellige kunder i inn og utland. Her kan man anta at det vil komme noen resultater ut av dette etterhvert.

Vow er også i diskusjoner med VGM om salg av en CHE-reaktor og ytterligere et mindre biokullanlegg som nå er under oppføring på Follum. Sammenlagt prislapp på disse to anslår jeg til å være omkring 150-170 mill. Det er ikke kommunisert noen prislapp på CHE-reaktoren. Vow jobber også med en 50.000 tonns kunde innen metallindustrien uavhengig av VGM.

Minst like viktig er samarbeidet med Murfitts / Itochu. Her er det snakk om gjenvinning av Carbon Black fra utslitte dekk. Markedet er svimlende stort, og man har allerede identifisert 300 mulige lokasjoner for anlegg for gjenvinning av Carbon Black. Søknad for 3 anlegg i Storbritannia er underveis i løpet av første halvår i år, og anleggene ventes i drift til neste år. Badin fremhever at Itochu er en av de 3 største leverandørene av gummi til dekk-industrien.. så det er ikke noen lilleputt man har inngått samarbeid med. Har du Bridgestone eller Michelin-dekk på bilen din, ja da kjører du rundt med gummi fra Itochu du også.

Vi har også CHE her, som må nevnes. De opplever nå en massiv vekst grunnet industriens overgang til mer energieffektive ovner.. CHE vil trolig bli en hyggelig bidragsyter til selskapet.. alt tyder på at det var et meget vellykket oppkjøp.


I tillegg til ovenstående jobber Vow med masse annet, her nevner jeg samarbeidet med Grtgaz, og med Circular Carbon i Hamburg om fornybar gass. Repsol, AM, plast til energi, Horizon 2020.. Det blir rett og slett for mye å ta med alt.

Badin fortalte på presentasjonen, oversatt fra engelsk..

-Vi ser at det vi jobber med vil ha en betydelig effekt på inntjening og profitt allerede i inneværende år..


Som man ser, så har jeg viet Landbasert størst oppmerksomhet. Det er ikke uten grunn. Det er sannsynligvis her det vil skje mest de neste årene, og selv om alle segmenter vokser, så er det for meg liten tvil om at det er på landbasert man har det aller største vekstpotensialet.


Dagens kurs: 17,30 ned 3,24%.

Mitt kursmål etter Q1 22kr +, etter H1 25 kr + og 30kr + innen årsslutt.

Nordeas fair value gitt ståa pr i dag, er 36-41 kr.. noe jeg synes høres rimelig ut.

Risikomomenter: Ingen spesielle utover makrobildet som er en generell risiko for aksjemarkedet. Backlog har god visibilitet, behovet for Vows teknologi er stort og økende med stadig nye vekstområder som dukker opp. Jeg er heller ikke spesielt opptatt av om det kommer en mild resesjon.. Vows kunder er store og må tenke både 5 og 10 år fremover. Eks Cruiseselskapene har tidligere vist seg å være såkalt recession resilient, og med kjøpesterke kundegrupper. Og en eventuell svekkelse her pareres nok først og fremst med rabatter på billetter og seilasene fortsetter som før. Anleggene ombord må selvsagt driftes som før og vil således ha nada betydning for Aftersales.


Gitt Vows vekstmuligheter er mitt syn at det her er en begrenset nedside og en oppside iallfall opp til tidligere høyder.
Dette er ingen aksjeanbefaling, bare mitt syn på selskapet, jeg har selv aksjer her og trader også litt innimellom.


Jeg holder denne tråden låst til over helgen i første omgang, da det den siste uken har vært en stor økning i spamming av den andre tråden.
Redigert 26.04.2023 kl 08:33 Du må logge inn for å svare
nolast
26.07.2023 kl 22:40 4842

Jeg har mailet med en HB for en liten tid siden. Måtte få ut litt frustrasjon. Her er svaret jeg fikk.

Vi har fullt trøkk i selskapet, og vi fortsetter å levere svært godt jmfr rapport publisert i mai.
Aksjemarkedet er fullstendig urasjonelt, og mange selskaper får mye ufortjent juling i disse dager.
I et slikt marked er det viktig å være godt finansiert, noe Vow ASA med datterselskaper er.

Dette bør noen ta innover seg. Sjøl er jeg også overbevist om at VGM er fullfinansiert. >Dette ble gjort i fisjonen fra Vow.
Hammers
26.07.2023 kl 22:57 4817

Selvsagt er det full trøkk i selskapet.
Ref mitt innlegg om den U-svingen som nå er gjennomført.
Nå er H1 forbi - og på sikt kan vi heretter forvente en kraftig stigning mot gamle nivåer!

Når den STORE enkeltordren kommen - den som i følge HB tilsvarer det DOBLE av 2 års drift for hele selskapet - går VOW til himmels!
Hallelujah......sier nå jeg!!
CapitaL
26.07.2023 kl 23:16 4781

Bør ikke du og visse andre snart ta innover dere følgende sakset fra VGMs børsmelding 5 mai 2023?:

- Financing update Follum plant
Vow Green Metals’ biocarbon production facility at Follum, Eastern Norway, is progressing well with an early production line ready to produce biocarbon at an industrial scale from the third quarter of this year. The Company expects to produce vast volumes of biocarbon from its first large-scale production facility, one of Europe’s largest, about 12 months later. A second phase, doubling the annual production capacity to 20,000 tons of biocarbon, is already under development.

The company has worked thoroughly with the project throughout this spring and is in process with banks and debt providers, as well as energy offtake partners and infrastructure investors to fund the facility. Process equipment for the Company’s Follum plant phase 1 is fully financed.

Her fremgår det at det bare er prosessutstyret som er fullt ut finansiert. Det er en lang vei derifra og til ferdig fabrikk med bygninger, tørkeanlegg, fakkeltårn osv..
Muligens er det engelskkunnskapene det skorter på?

Synes forresten det er en smule dumt å være overbevist om det motsatte av hva selskapet selv sier... Er det en lur investeringsstrategi?
Forresten så har Badin sine ord i behold.. VGM er intet datterselskap av Vow;)

Carrera
26.07.2023 kl 23:26 4804

Hammers
25.04.2021 kl 20:38
"Også jeg er spent på prosessen rundt VGM.
Det jeg kan si er at jeg tror VGM ila et par år prises høyere enn det VOW gjør i dag".

P.S.Når Hammers skrev dette i April 2021 var kurs VOW kr.40 +
Hammers
26.07.2023 kl 23:52 4749

HVA ER PROBLEMET?

Her via oversetter: Finansieringsoppdatering Follum anlegg
Vow Green Metals sitt biokarbonproduksjonsanlegg på Follum, Østlandet, har god fremgang med en tidlig produksjonslinje klar til å produsere biokarbon i industriell skala fra tredje kvartal i år. Selskapet forventer å produsere store mengder biokarbon fra sitt første storskala produksjonsanlegg, et av Europas største, omtrent 12 måneder senere. En andre fase, en dobling av den årlige produksjonskapasiteten til 20 000 tonn biokarbon, er allerede under utvikling.

Selskapet har jobbet grundig med prosjektet gjennom denne våren og er i prosess med banker og gjeldsleverandører, samt energiavtakspartnere og infrastrukturinvestorer for å finansiere anlegget. Prosessutstyr for selskapets Follum-anlegg fase 1 er fullfinansiert.
_______________________________________________
Under halvparten av tilgjengelig beløp (inkl lånefasiliteter) ble brukt for det tekniske utstyret fra VOW.
NÅ planlegger man utvidelse til 20' tonn pr år. Klart man søker om ytterligere midler for dette.

Jeg har allerede skrevet om de ENORME pengestrømmene som senere kommer fra slikt som:
- Biokarbon (erstatter fossilt kull).
- Syngass (skaper elektrisitet). Anlegget på 10 'tonn skaper 65 GWH el. (65 millioner gigawattimer)
- Fjernvarme (skaper varme - tilsvarende mengde - følger el-prisen)
- Biooljer (spesialprodukter der pris er uviss - men HØY)
- Carbon Permits (I dag litt over NOK 1000 pr tonn).

10' tonn anlegg fanger 50' tonn CO2. - tilsvarende tonn Carbon Permits kan selges. Verdi i dag: 50 mill.
20' tonn fanger 100' tonn - tilsvarende tonn Carbon Permits kan selges. Verdi: 100 mill.
30' tonn fanger 150 tonn - tilsvarende tonn Carbon Permits kan selges.Verdi 150 mill

Disse tallene bare på den BIVAREN som utslippskvotene representerer.
De 4 HOVEDPRODUKTENE kommer selvsagt i tillegg.
Har vi råd til å la være å finansiere - nå når verden brenner pga alt for mye CO2 i atmosfæren.

PS; Felles bygning, tørkeeanlegg, fakkeltårn, osv kan selvsagt benyttes - uansett om vi snakker om 10 eller 20 eller 30' tonn.
Det er her den lite plasskrevende CHE-reaktoren etter hvert spiller inn. Det 22 meter lange og et par meter brede "røret".
Reaktoren som alene vil produserer 10' tonn biokarbon pr år + alle de nevnte varene. 3 stk i parallell betyr 30' tonn.
Dess større kapasitet - dess bedre for den kommende inntjeningen!

Vi snakker om ENORME verdier - og du fortsetter å grave deg ned i dine detaljer - der du sitter i gropa di og kikker over kanten.
Akkurat som tidligere - men da under andre nicks. Slike som trolig har blitt slettet av admin for lenge siden!
Redigert 27.07.2023 kl 00:38 Du må logge inn for å svare
CapitaL
27.07.2023 kl 07:42 4558

Du fortsetter med våset ditt og dine feilaktige påstander.. Lånefasiliteter? Hvilke lånefasiliteter snakker du om?
Klarer du ikke å skille mellom VGM og VOW?

På tide du innrømmer at du har tatt fullstendig feil og at jeg har hatt rett hele veien.. og med det samme kan du komme med en beklagelse til meg for all drittslengingen din.

Du er neppe mann nok for noen av delene..
Framtia
27.07.2023 kl 08:58 4433

Var vel ingen som den gang så for seg VOW i 10 kr igjen, krig i Europa, eksplosiv inflasjon og renteøkning globalt mm🤔Jeg logger av på ubestemt tid om ikke innholdet endrer seg til noe matnyttig fremover...
Eneste jeg kan henge meg opp i er bruk av kW og Gw. 1Gw er 1 mill kW...Bagateller i mine øyne, som jeg også forsto ut fra Hammers innlegg...
Da er spørsmålet mitt om vi klarer å se noe positivt for utviklingen av VOW / VGM framover, som kan gjenspeiles i nytt lesbart innhold!? Så legger vi bort unødig støy og prøver å tillegge hverandre litt raushet! Hadde vært mye triveligere å åpne tråden, dersom den var spekket med god muldvarp info, som ofte var😉😁
Foggy
27.07.2023 kl 09:16 4378

Flott Framtida, så får vi håpe det snart forstås at "stridigheter" om hvem som har rett er nærmest uten interesse for de fleste. Skulle tro de fleste her kan vurdere selv, og ønsker annen info enn hvem som har mest rett "hele tiden". All ære til Karbon som styrer unna "støyen"...
Karbon
27.07.2023 kl 09:50 4293

Jeg setter stor pris på både CapitaL og Hammers på Vow-trådene. Begge har vært med med på å grave fram informasjon om selskapet opp gjennom årene, og "holdt liv" i trådene. Det er stort sett kun EN person som har vært ute etter Hammers, og sabotert forumet tidligere; (Skipssjefen med alle hans nick), og det ser ut som admin har fått kontroll på vedkommende nå. CapitaL har vært med og forsvart Hammers mot angrepene hans, og noe uenighet og påpeking av feil, det MÅ vi tåle på et diskusjonsforum.
Karbon
27.07.2023 kl 10:12 4290

I begynnelsen av juli fikk vi servert svært verdifull informasjon på en annen Vow-tråd fra ivanbliminse om at UniPetrol hadde sendt ut sine planer om et stort pyrolyseanlegg for plastgjenvinning, hvor anbudskontrakten hadde søknadsfrist i begynnelsen av august.

Parallelt med dette venter vi på ny informasjon om hvordan det går med søknaden (e) om byggetillatelse for anleggene for utvinning av carbon black fra brukte bildekk fra Murfitts Industries/ETEL.

Sitat fra Murfitts Industries:

"Our state-of-the-art tire recycling
system means we can recycle a full
100% of the component materials in all
our tires. We believe we are the only tire
recycling plant in the world to be able to
make this claim.“

Selv om det er sommerferie, så er noen på jobb i selskapene, og selv om jeg ikke forventer utstyrsbestillinger fra Murfitts/ETEL før senere i høst, så kan det tenkes at det finnes informasjon om søknadsprosessen et eller annet sted.

Redigert 27.07.2023 kl 10:13 Du må logge inn for å svare
Hammers
27.07.2023 kl 11:03 4215

Foggy.
Jeg kan trøste deg med at det er like uinteressant for min del.
Her har vi med et petimeter å gjøre. En som ikke klarer å heve blikket og se hva som skjer rundt oss på kloden.

VOW/VGM er inne i det desidert viktigste segmentet (avkarbonisering) - og er der en verdensener!
Så sitter det en kar her som slenger ut småligheter og bagateller (i det store bildet).

Finansiering ordner seg så legg ballen død. HEV BLIKKET og tenk stort - CapitaL.
Slettet bruker
27.07.2023 kl 11:25 4183

Avkarbonisering ? Forsvinner karbonet ut av kretsløpet for godt ? Det vil jeg gjerne høre mer om.
oivindl
27.07.2023 kl 12:11 4136

Absolutt greit å tenke stort, men greit om de store tankene bygger på korrekt informasjon.
Karbon
27.07.2023 kl 13:37 4025

https://www.industryweek.com/technology-and-iiot/systems-integration/article/21269823/masterful-use-of-data-is-manufacturings-future-whos-ready

Noen utdrag fra artikkelen:

"An environmental technology company that’s seeing great value from its integration of accessible data is Vow ASA. The company works in both the maritime industry and verticals such as metallurgy to replace fossil-derived components with biological alternatives."

"By collecting, centralizing, and analyzing data from its many systems and business processes, ranging from designs in CAD to ERP, CRM, risk assessment and quality management tools, Scanship reduced engineering time on project variants from 2-3 days to 1-2 hours, and saw a similar acceleration in new product time-to-market."

"Data-powered improvements contributed to Vow group’s recently announced 72% increase in revenue this year, doubling of profits, and 65% market share for all new cruise ship builds. Developing a truly holistic view of its business processes and supply chain by consolidating disparate data in the cloud, then analyzing that connected data collaboratively across teams and subsidiaries, has been key to Scanship’s success."

Det første som slo meg da jeg skummet gjennom artikkelen var at det nye selskapet, Vow Automation AS, plutselig ga mer mening.

Redigert 27.07.2023 kl 13:48 Du må logge inn for å svare
upsidedown
27.07.2023 kl 13:38 4038

Tiltredels Karbon!

Det er åpenbart at da VOW/VGM la ut melding om hvordan de tenker finansiere videre vekst i VGM mistet shorterne grepet de har holdt VOW i gjennom måneder. Håper at enkelte på forumet blir litt mindre «høy og mørk» og tar til seg at andres synspunkter kan ha verdi.

Noen andre som er blitt oppringt og tilbudt «investeringsprosjekt» med henvisning at de visste at om mine aksjer i VOW?
Redigert 27.07.2023 kl 17:19 Du må logge inn for å svare
Bubleslurp
27.07.2023 kl 13:46 4079

Ja, fruen ble oppringt av en kar som ble mildt sagt surpomp da han ble avvist.
Karbon
27.07.2023 kl 13:50 4202

Hehe, jeg avviser alle som ringer og tilbyr meg "investeringsprosjekter" og garantier om at de skal maksimere avkastningen min.
Slettet bruker
27.07.2023 kl 15:02 4141

Kan noen forklare meg hvordan VOW bidrar til å fjerne karboner fra «kretsløpet» slik som co2 ned i havbunnen bidrar med ? Forstår ikke hvordan noen kan fremheve VOW i ett karbon/klima perspektiv som bra.
Redigert 27.07.2023 kl 15:03 Du må logge inn for å svare
royroy
27.07.2023 kl 15:05 4162

Håper ingen kaster bort tid på å svare på dette spørsmålet.

Mest sannsynlig et ekstra nick.
upsidedown
27.07.2023 kl 15:57 4093

Superforenklet forklart: VOW produserer energi uten å tilføre kretsløpet ny CO2. VGM vil i sin produksjon binde opp CO2 tilsvarende det som går ut ved forbrenningen. Altså et nullsumspill som alle ønsker for fremtiden. Fangst av CO2 i gigantiske mengder er en mellomstasjon alle vil bort fra, men vi snakker fort om noen generasjoner før sirkulærøkonomien er modnet fullt ut. Så i mellomtiden bør vi si ja takk til begge deler.
Slettet bruker
27.07.2023 kl 16:43 4035

Mao ingen innvirkning på noe som helst. Som jeg antar.
upsidedown
27.07.2023 kl 17:03 3988

Det går faktisk an å lese seg opp på emnet om du har interesse. Hvis du er her for «idiotkverulering» åpner du egen tråd om VOW.
Slettet bruker
27.07.2023 kl 17:18 3962

Er det ikke nok tråder ? Co2 i havbunn løser probelemer, ikke det Vow driver med.

En på meglerkontoret sa i går da jeg spurte om denne aksjen at kursen nok var kjørt opp før misjon. Trenger dem penger ?
Redigert 27.07.2023 kl 17:20 Du må logge inn for å svare
Foggy
27.07.2023 kl 18:05 3894

Jøss! - har du klart å lure deg inn igjen Tora. Blir vel samme røret igjen nå da, til du blir fjernet igjen. Klarer å oppføre deg litt bedre i BCS da ser jeg.
Bubleslurp
27.07.2023 kl 18:06 3909

Jøss, har du sluppet inn nok en gang.. må da snart gå tom for ideer til nye nick. Skjønner at det gjør vondt å se Vow stige, men du må bare venne deg til det.

Foggy, du er kjappere i avtrekkeren enn meg 😂
Redigert 27.07.2023 kl 18:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.07.2023 kl 18:34 3841

Er det Derick’ ene som slår til? Får ikke håpe megleren får rett.
Klimanytt
27.07.2023 kl 21:24 3588

Skipssjefen Kenneth på plass igjen👀
RLB76
27.07.2023 kl 21:40 3574

Ikke rart tora er negativ til vow, hen proklamerte jo her for ikke så mange ukene siden at hen ville shortselge vow aksjer på rundt 12 kr for.. var det 1,5 mill??
CapitaL
28.07.2023 kl 16:29 3087

Å påtale grove og totalt misvisende feil har fint lite med "støy" og hvem som har rett å gjøre.. Det har med å få fastslått fakta å gjøre, enkelt og greit. Støyen oppstår da når de som slenger ut feilaktige påstander nekter å korrigere seg når de får servert sannheten på sølvfat og i stedet bare kjører i vei med våset sitt.

Jeg vurderer og tar avgjørelser om mine investeringer etter de fakta som finnes.. bl.a i selskapsrapporter og børsmeldinger.. det anbefaler jeg alle andre å gjøre også;)

Ellers, som nevnt for noen dager siden så er det teknisk motstand i overkant av 17 kroner. Motstanden holder foreløpig, men ved brudd opp er det først ved 20 kroner det igjen er motstand av betydning.



Foggy
28.07.2023 kl 17:27 3008

Hallo CapitaL
Vi er forskjellige alle og enhver, vurder samme info forskjellig, blir trigget av annens ordvalg, osv... Poenget mitt var at når man aldri blir enige uansett, så kan det bli i overkant mye frem-og-tilbake (gjentakelser), og jeg er ikke så sikker på at det er av stor interesse for så mange. Selv ser jeg mer på "det store bildet" - historikk, kvalitet, fremtidsutsikter... med all den info som finnes, osv.. Du kjøper eks ikke VGM før... Jeg kjøpte mye "der nede", fordi jeg mente/mener å forstå nok. Jeg bryr meg egentlig ikke om du og Hammers vil fortsette med uenigheter, ei heller hvem som hevder å har rett. Tvi tvi med det du/dere bidrar med av god info & god helg.
Hammers
28.07.2023 kl 17:28 3024

I mine charts er det ingen motstand ved kr 20.
Ser du syner - eller kan du ikke TA likevel?
Du må nok høyere opp!

Akkurat den veien kursen skal - på sikt!
Redigert 28.07.2023 kl 17:30 Du må logge inn for å svare
royroy
28.07.2023 kl 18:21 2953

Hammers skrev Innlegget er slettet
Jeg tror ikke CapitaL er Skipssjefen/Tora
CapitaL
28.07.2023 kl 19:10 3102

Klart det blir vel mye gjentakelser når folk ikke gir seg på tørre møkka med sine feilaktige påstander.. men for min del blir jo også en diskusjon om f.eks kursutviklingen til VGM ganske meningsløs om man ikke tar hensyn til kapitalbehovet.. Hurra, snart 4kr her går det rett vei.. for så å få emisjon og kursfall midt i trynet.. om du tar poenget mitt:)

En annen ting jeg fikk en skyllebøtte for.. jo det var å mene at tidligere eiere av CHE nok valgte oppgjør i cash. For min del antar jeg at det kan virke litt negativt inn på Q2 resultatet selv om det ikke vil ha betydning i det lange løp.. Hva tenker andre om det?

Det siste tøvet til Hammers gidder jeg ikke kommentere engang..
upsidedown
28.07.2023 kl 19:32 3118

Det har engangseffekt og vektlegges i mindre grad normalt. Det som er viktig er at aftersales ikke skuffer i forhold til forventningene. Den siste ordren kan også tilføres backloggen og muligens snu den negative trenden. Mange ser ut til å ha glemt at ved siste Q hadde VOW tært på ordrereserven og det gir aldri gode vibber ute i markedet.
Commodore27
28.07.2023 kl 19:45 3167

Det kan tenkes at CapitaL får rett , men hvis det blir en emisjon vil den i tilfelle komme i VOW ASA som har over trehundre millioner i lån (300 000 000.- i lån kort og langsiktig)
Dette vil jo de fleste som har litt økonomiske sans synes er for mye for et selskap med såvidt dårlig nettointjening
Til samenligning har VGM 5-6 mill i lån. Ikke mer enn noen privatpersoner har
Når det gjelder 2500 tonn anlegget er det finansiert. Men naturlig nok vil fremtidige anlegg som kommer etter hvert kreve finansiering
Men dette blir i samarbeid med godt situerte kunder
Redigert 28.07.2023 kl 19:52 Du må logge inn for å svare
Hammers
28.07.2023 kl 20:28 3106

Til de/den TUNGLÆRTE.

No CapitaL:
Når Vow-systemet eier minst 67% av VGM går de selvsagt ikke inn for EMI. Sikkert behagelig å true med slikt, men dødfødt tanke!

Downsideup:
Aftersales er ikke viktig, men blir et fint tilskudd. Selskapets klart minste 1/3.
Backlog er heller ikke viktig, men fin buffer til ordrene blir effektuert. Store ordre kommer senere i år og fyller opp igjen.
Heretter vil backlog eksplodere - som alt annet i selskapet.

Commodore:
EMI (med aksjonærinnbetaling) i VOW er like dødtfødt som den i VGM. Top 4 eier over 50% og mange ledende ansatte eier store poster.
Hvorfor skal man bry seg om 300 mill når man lett betjener gjelden. Det ventes flere store kommende ordre i tiden framover.
Den største enkeltordren på 2 MRD (har du fortsatt ikke fått dette med deg fra Q1). 300 mill blir peanuts!

Mens den/de TUNGE fortsetter sine tullete gjentakelser via flere nicks fortsetter kursen på sin stigende ferd.
Slik den har gjort KONSTANT etter at vi gikk over fra H1 til H2. Det er IKKE uten grunn!

GJESP!!!
Redigert 28.07.2023 kl 20:31 Du må logge inn for å svare
spekulator
28.07.2023 kl 21:39 3024

Skjønner ikke hva dere rører rundt om. Hammers har helt rett. Begge selskapene vil tjene penger som gress de neste årene. Om du ikke ønsker rask fortjeneste, så sitt i 2 år, som meg, og du blir rik. Problemet er 37,85% skatt grunnet en inkompiitent regjering. Har selv vært med siden Scanship aksjen var i kr. 2., og fikk utbytte på kr. 2.