Kursdobling i sikte etter siste tids kursras?

CapitaL
VOW 03.03.2023 kl 15:38 97466

Litt oppsummering etter H2 og hva vi kan forvente oss fremover fra VOW.

-Samtlige forretningsområder går i pluss, Cruise, Aftersales og Landbasert.

-Rekordhøye inntekter på 783 mill, EBITDA på 92 mill (11,8%)

-2022 var et år med fokus på vekst og kapasitetsbygging.

-Solid ordrebok gir god visibilitet for de neste årene.

-Mye cash på vei inn vil gi positiv kontantstrøm i løpet av første halvår 23.


Cruise:

Går så det suser, 10 nye Cruiseskip skal på vannet med Vows utstyr ombord i løpet av første halvår. Noe som er rekord, normalen er 3-4 skip i en slik periode. I tillegg 4 mindre skip. Ytterligere 35+ skip er i løypa for de neste årene. I tillegg opsjoner på flere.

Det første pyrolyseanlegget for å konvertere avfall til energi på et Cruiseskip installeres i år.
Her åpner det seg et nytt forretningsområde for Vows Cruisevirksomhet. Flytende småbyer genererer mye avfall så her kan man anta at det er muligheter for
god vekst fremover.


Aftersales:

Som resultat av et stadig økende antall skip med Vows utstyr ombord vil Aftersales ha svært stor vekst fremover, bl.a de ovenfor nevnte 10 Cruiseskipene som ferdigstilles i første halvår, er eksempler på den veksten som kommer Aftersales til gode.


Landbasert:

Landbasert hadde en litt svakere vekst enn forventet i andre halvår. Tross det økte ordrereserven i segmentet og er pr 31.12 hele 441 mill.

Det er innen landbasert den største veksten i selskapet er ventet fremover, med fokus på 2 hovedområder som er forespeilet å mangedobles i årene som kommer.

Det ene av disse er som kjent biokull til metallindustrien, der det bare i Norge er behov for 100 x Follums første byggetrinn. VGM, som nå er Vows viktigste kunde har prosjekter for 600.000 tonn i pipeline, for totalt 18 forskjellige kunder i inn og utland. Her kan man anta at det vil komme noen resultater ut av dette etterhvert.

Vow er også i diskusjoner med VGM om salg av en CHE-reaktor og ytterligere et mindre biokullanlegg som nå er under oppføring på Follum. Sammenlagt prislapp på disse to anslår jeg til å være omkring 150-170 mill. Det er ikke kommunisert noen prislapp på CHE-reaktoren. Vow jobber også med en 50.000 tonns kunde innen metallindustrien uavhengig av VGM.

Minst like viktig er samarbeidet med Murfitts / Itochu. Her er det snakk om gjenvinning av Carbon Black fra utslitte dekk. Markedet er svimlende stort, og man har allerede identifisert 300 mulige lokasjoner for anlegg for gjenvinning av Carbon Black. Søknad for 3 anlegg i Storbritannia er underveis i løpet av første halvår i år, og anleggene ventes i drift til neste år. Badin fremhever at Itochu er en av de 3 største leverandørene av gummi til dekk-industrien.. så det er ikke noen lilleputt man har inngått samarbeid med. Har du Bridgestone eller Michelin-dekk på bilen din, ja da kjører du rundt med gummi fra Itochu du også.

Vi har også CHE her, som må nevnes. De opplever nå en massiv vekst grunnet industriens overgang til mer energieffektive ovner.. CHE vil trolig bli en hyggelig bidragsyter til selskapet.. alt tyder på at det var et meget vellykket oppkjøp.


I tillegg til ovenstående jobber Vow med masse annet, her nevner jeg samarbeidet med Grtgaz, og med Circular Carbon i Hamburg om fornybar gass. Repsol, AM, plast til energi, Horizon 2020.. Det blir rett og slett for mye å ta med alt.

Badin fortalte på presentasjonen, oversatt fra engelsk..

-Vi ser at det vi jobber med vil ha en betydelig effekt på inntjening og profitt allerede i inneværende år..


Som man ser, så har jeg viet Landbasert størst oppmerksomhet. Det er ikke uten grunn. Det er sannsynligvis her det vil skje mest de neste årene, og selv om alle segmenter vokser, så er det for meg liten tvil om at det er på landbasert man har det aller største vekstpotensialet.


Dagens kurs: 17,30 ned 3,24%.

Mitt kursmål etter Q1 22kr +, etter H1 25 kr + og 30kr + innen årsslutt.

Nordeas fair value gitt ståa pr i dag, er 36-41 kr.. noe jeg synes høres rimelig ut.

Risikomomenter: Ingen spesielle utover makrobildet som er en generell risiko for aksjemarkedet. Backlog har god visibilitet, behovet for Vows teknologi er stort og økende med stadig nye vekstområder som dukker opp. Jeg er heller ikke spesielt opptatt av om det kommer en mild resesjon.. Vows kunder er store og må tenke både 5 og 10 år fremover. Eks Cruiseselskapene har tidligere vist seg å være såkalt recession resilient, og med kjøpesterke kundegrupper. Og en eventuell svekkelse her pareres nok først og fremst med rabatter på billetter og seilasene fortsetter som før. Anleggene ombord må selvsagt driftes som før og vil således ha nada betydning for Aftersales.


Gitt Vows vekstmuligheter er mitt syn at det her er en begrenset nedside og en oppside iallfall opp til tidligere høyder.
Dette er ingen aksjeanbefaling, bare mitt syn på selskapet, jeg har selv aksjer her og trader også litt innimellom.


Jeg holder denne tråden låst til over helgen i første omgang, da det den siste uken har vært en stor økning i spamming av den andre tråden.
Redigert 26.04.2023 kl 08:33 Du må logge inn for å svare
Hammers
28.07.2023 kl 22:14 5466

Det har jeg da heller aldri sagt. Hvor "tung" kan man egentlig bli???
Det jeg sier er; Det blir ingen EMI med INNBETALING fra aksjonærene!
Det kan på sikt selvsagt komme noe a la da VGM ble skilt ut, men da får man aksjer i en ny aktiv vertikal i retur.

Det blir i så fall "Berre lekkert!".
Det vil i så fall være en ny vertikal som gir nye inntektsstrømmer inn i VOW-systemet.
Det kan f.eks være en vertikal innen pyrolyse av forurenset jordsmonn for å ta knekken på bl.a "evighetsstoffet" PFAS.

Da kan det trolig neppe bli lekrere - for også DET segmentet er ENORMT i omfang og noe verden så langt har stått maktesløs mot!
DET har VOW svaret på - via sin pyrolyse!

https://miljostatus.miljodirektoratet.no/tema/miljogifter/prioriterte-miljogifter/perfluorerte-stoffer-pfos-pfoa-og-andre-pfas-er/
Redigert 28.07.2023 kl 22:36 Du må logge inn for å svare
Karbon
28.07.2023 kl 23:21 5377

Vow Biosolids.....
Hammers
28.07.2023 kl 23:42 5355

Absolutt ikke uenig.
Jeg har sett en animasjon av et industriområde med en fabrikk der "VOW Biosolids" sto markert på inngangspartiet.
Tror den var publisert av VOW på Linkedin for kanskje et snaut års tid siden? Her er det nok ting på gang!

Tenke seg til; Det første selskapet i verden som har et våpen mot PFAS!
Det fant man ut da forskningssjef PJ Nilsen opprettet en liten testlab på Gardermoen flyplass - der avisingen finner sted.
Pyrolyserte jordmonnet og resultatet overrasket alle. Pyrolysen knekker PFAS, og skapt biokull i prosessen virker deretter som en sorbent mot PFAS i forurenset jord. SNAKK om å være FIRST MOVERS - der verden ellers står handlingslammet mot giftstoffene!

PS; Det ENESTE jeg lurer på; Hvorfor i alle dager legger jeg ut slik info på Muldvarpen CapitaL sin tråd?
Redigert 29.07.2023 kl 00:14 Du må logge inn for å svare
CapitaL
29.07.2023 kl 07:00 5232

Hehe, du har iallfall humor ;)

I stedet for å prøve å time bunnen i VGM avventer jeg heller til ting er avklart der. Det er en stund siden ESG-aksjer red på den grønne bølgen.. og nå har inntjening i overskuelig fremtid blitt viktigere .. (også i VOW) og Jonassen ( VGM) har selv uttalt at disse svære prosjektene ikke blir avgjort over natta. Og de blir så kostbare at det må økonomisk samarbeid til i alle bauger og kanter, gjerne ispedd offentlige støttemidler for å realiseres. VOW derimot, kan bare sitte og vente på ordrene fra VGM, har mange flere bein å stå på og er derfor i mine øyne et mye sikrere bet. Og la meg tilføye.. VOW tjener penger i dag;)
CapitaL
29.07.2023 kl 07:08 5214

Eneste i verden?

https://www.metal-supply.dk/article/view/1040686/dall_energy_leverer_ny_pyrolyseteknologi_til_din_forsyning


Det eneste som er sikkert er at slike anlegg vil få økt etterspørsel.. og VOW vil forhåpentligvis få en del av den kaka.
Redigert 29.07.2023 kl 07:11 Du må logge inn for å svare
Framtia
29.07.2023 kl 08:31 5176

Betyr ikke dette bare at VOW har en konkurrent med tilsvarende høytemp. pyrolyseutstyr...? Rart at anlegg av denne størrelse ikke er bundet av anbudsregelverk...Eller vil dette komme inn under en form for teknologiutvikling etc?
Synes bare det er merkelig at oppstart av slike anlegg ikke bli tilgjengelig i markedet mht. konkurranse, viss dette ikke allerede er tilfelle da?
upsidedown
29.07.2023 kl 08:42 5148

Dette er mangel på folkeskikk. Du etterlyser anstendighet på forumet og så snubler du på tryne i grøfta gang på gang.
Redigert 29.07.2023 kl 08:45 Du må logge inn for å svare
Record
29.07.2023 kl 08:51 5126

De er vel i ett tidlig stadie ,konkurrensen er vel foreløpig på tilgjengelig teknologi og ikke pris ,men det kommmer sikkert etterhvert som flere aktører kommer på banen .
Fantastisk med alle slike installasjoner ,finnes vel ikke bedre markedsføring .
Utviklingen til VOW har jo gått fra å rense vann til å bli en energileverandør innen ett variert utvalg av råstoff som til nå i all hovedsak har hvert ett problem (søppel),energien tas ut i ett bredt spekter alt fra spesial olje til jordforbedringsmiddel .
Alt focus på slik intervensjon er utrolig positiv reklame for en fremtidig industri som vil ha tilnærmet ubegrenset tilgang på råstoff som verden sliter med å håndtere pr i dag .
Dette er virkelig lovende for fremtiden ,konkurranse er sundt , behovet og volumene er så stort at det er plass til alle .
upsidedown
29.07.2023 kl 09:11 5090

Hvis dere leser siste rapport ber ikke styret i VOW om fullmakter til en emisjon. De har litt handlingsrom til å utstede noen få aksjer lik alle andre selskaper. Så stopp dette tullet. Det er også lagt frem en plan hvordan videre finansiering av VGM skal skje og det fikk umiddelbart en effekt på kursutviklingen i VOW. Hvorfor VGM stiger på det som er foreslått er noe forbi mitt kompetansenivå, men vi lærer trolig noe mer etterhvert som tiden går.
upsidedown
29.07.2023 kl 10:01 4992

Begynner å få et inntrykk av at Hammers sjekker lite utover Badins utspill på LinkedIn. Han har åpenbart ikke lest rapporten der det står svart på hvitt at VOW tæret på ordrereserven i Q1.
Framtia
29.07.2023 kl 10:13 4977

Tror nok Badin har oversikt, når han sier selskapet klarer å finansiere seg selv og løpende investeringer/ R&D etc. Selvfølgelig ikke uten at det påvirker bunnlinjen, men uten satsing, ingen gevinst i det litt lange bildet😉
Noen klarer selvfølgelig ikke å se sammenhengen...🤔
upsidedown
29.07.2023 kl 10:59 4921

Du har gode poenger Framtia

Var du i AKSO en periode da det gikk en kule varmt der? Eller husker jeg feil?

Framtia
29.07.2023 kl 12:23 4870

Nei var aldri der...Startet i Nel på svært lave nivåer og gjorde det veldig bra der, selv om jeg solgte meg ut på 18 før den steg til 36...😁 Har fulgt VOW siden 2 tallet, men kom meg aldri inn da...Husker Hammers begynte å snakke varmt om VOW på 3-4 tallet, mener jeg...Nå sitter jeg på like mange VOW, som VGM...Trodde aldri jeg skulle oppleve at VOW falt til 10 tallet...Men så har aksjemarkedet hatt dårlig helse en stund nå...Tech falt og dro med seg industrisegmentet, da noen( mange) ikke nødvendigvis ønsket et skille🤔Det vi har vært vitne til i VOW , mener jeg er helt uberettiget uten at det hjelper. Ifølge enkelte er VOW nedtynget i gjeld og lever på almisser uten fremtid. Dette er nok starten på en fin reise vil jeg tro..spennende 😉Lykke til😉
upsidedown
29.07.2023 kl 13:14 4849

Toppet ut på 21,20 sist, neste er 25,20. Man får følge med i timen. Prøver å unngå heisen når/om den snur nedover, men for øyeblikket ser alt lovende ut.
Redigert 29.07.2023 kl 16:55 Du må logge inn for å svare
Framtia
29.07.2023 kl 14:37 4785

Tilsynelatende virker det å være ferietid, men har en anelse om at noen holder hjulene i gang...Tror vi er nærmere et gjennombrudd enn noen aner...Bare så synd at kampen om plassen i det norske miljø byråkratiet virker fortapt...De er så til de grader ensporet! Fremskritt i de rekker er ensbetydende ned å gjenta prosesser tre-fire ganger, for å kvalitetssikre at første forsøk virkelig var et bunnløst tapssluk uten framtid...
royroy
29.07.2023 kl 20:53 4618

Helt enig
CapitaL
30.07.2023 kl 10:07 4276

Tenker du på USA-ordren? Den ble vel medtatt i ordrereserven i fjor?

Jeg er ikke så veldig bekymret for ordrereserven foreløpig. Nå ventes det jo inn store ting fra Storbritannia ( system orders will follow shortly), som kan doble ordrereserven til industrials over natta. Erfaringsmessig tar jeg Badins tidsangivelser med en klype salt, ( hva er shortly?) men velger å tro at det faktisk dukker opp noe her i løpet av høsten. En kjøper til CHE-reaktoren bør vel også dukke opp snart. Den skulle jo bygges og leveres innen utgangen av fjoråret., og kjøper var man sikker på å finne innen da;) Jeg har også tro på at MAP vil være på de miljømessig utskjelte cruiseredernes ønskeliste fremover. Det skjer iallfall mye innad i selskapet og det bør materialisere seg i faktiske ordrer etterhvert. Vi får se...
Record
30.07.2023 kl 11:26 4195

Det er vel ikke så enkelt å forutsi tidsperspektivet innen noe som helst der det er politiske beslutninger involvert ?
Badin holder vel i stor grad hva han lover , men det er mange som er involvert i prosessen etter intensjon før det blir kontrakt ,at verden ikke har opplevet de utfordringer som årsaket av både Covid og ikke minst denne krigen gjør vel ikke prosessene raskere .
Så lenge de genererer capital til expangsjon og videreutvikling går nok dette greit , tar bare litt lenger tid før aksjekursen går nye nivåer ,i mellomtiden kan vi jo handle på etter min mening billigsalg :-)
CapitaL
30.07.2023 kl 12:24 4112

Nei, selvsagt ikke.. Det er jo derfor og på grunn av overoptimisme jeg tar tidsangivelsene fra Vow med en klype salt. Det er bare faktiske ordrer som kan løfte aksjekursen, noe den bekreftede Usa-ordren beviser. Ta f.eks Arcelor Mittal.. det anlegget skulle stå ferdig i fjor. Ender det opp i haugen av urealiserte prosjekter? Slik som Betula?

Er ikke uenig i at aksjekursen er lav.. men man skal heller ikke late som at den svake ordreinngangen det siste året ikke er medvirkende årsak til kursfallet. Den forventede milliardomsetningen lar vente på seg. Til tross for oppkjøpet av CHE.. Det burde si noe?
Bubleslurp
30.07.2023 kl 12:41 4124

Se Karbon’s tidligere innlegg angående Arcelor Mital. De skal ikke ha noe utstyr fra Vow der det opprinnelig var vurdert.
CapitaL
30.07.2023 kl 12:52 4128

Har ikke fått med med det innlegget.. Betyr det bare utsettelse og en annen lokasjon, eller skrinlegging?
Karbon
30.07.2023 kl 13:05 4112

Dette er situasjonen pr i dag vedr. Arcelor Mittal:

Etter at det ikke kom noen utstyrsbestilling fra Arcelor Mittal for det planlagte anlegget i Rodange, men samtidig ikke kom noen melding om at MoU'en var skrinlagt, antok jeg at planene sannsynligvis var endret. Dette bekreftet også Henrik Badin etter spørsmål fra salen etter en presentasjon for en tid tilbake.

For å være helt sikker på at jeg hadde forstått det riktig, tok jeg kontakt med Arcelor Mittal Luxembourg, for å høre om fremdriftsplanene for å bygge et biogassanlegg.

Svaret fra Arcelor Mittal var i henhold til hva jeg har lagt fram som mine antagelser på forumet tidligere. Svaret gikk kort og greit ut på at de fortsatt har planer om å bygge biogassanlegg i Luxembourg, men at de ser på andre lokasjoner enn Rodange som mer hensiktsmessige.

Hvor langt de har kommet i prosessen vet jeg ikke, men jeg blir ikke overrasket om de planlegger noe større enn det som først var tiltenkt Rodange.
Redigert 30.07.2023 kl 13:19 Du må logge inn for å svare
Hammers
30.07.2023 kl 14:09 4056

Merkelig så "bekymret" enkelte gir uttrykk for at de er.

Dette til tross for at deler av kloden KOKER og det HB fortalte under Updates Q1:
"A significant part of the backlog will come off THIS year, but we are also working with new projects that will have impact THIS year".
The largest project currently evaluated will include VOW technology worth 2 Bill". (DVS; >2x de siste 2 års samlede inntekter for hele VOW).

Tenk hvis den på 2 MRD dreier seg om ETEL - som kommer THIS YEAR?
ETEL man har jobbet med i 7-8 år og sendte pyrolyseanlegg til i England for 2-3 år siden.
Dette for testing av prosessen som til slutt endte med at dekkene nå kan resirkuleres 100%.

I det utsagnet har man også svar på "bekymringene" ang backlog (som nå er på 1,226 MRD).
Når det gjelder "bekymring" ang den store CHE-reaktoren er det bare å slappe helt av siden det er flere alternativer.

Hvis VGM går for å øke til 20' eller 30' tonn vil den kanskje bli sendt til Follum. FID mid-24.
Man bestiller selvsagt ikke anlegget FØR FID.
Går den til annen kunde må ordren børsmeldes FØR vi får vite hvor den ender og om reaktoren er en del av planen.
Redigert 30.07.2023 kl 14:11 Du må logge inn for å svare
CapitaL
30.07.2023 kl 14:32 4014

Ok.. takk for oppdateringen. Fint at man kan dele info og ha saklige meningsutvekslinger på forumet også:)

Utdrag fra meldingen som kom i januar 2021 og som dro aksjekursen til nye høyder før emisjonen og eiernes nedsalg stakk hull på ballongen:

- The two companies will cooperate on engineering, business models and financing, and aim to have the Rodange biogas plant operational in 2022. The biogas will be made using Vow’s patented ‘Biogreen’ pyrolysis technology, which involves heating sustainable biomass at high temperatures. The gases emitted during this process are then captured and processed into biogas, which will directly replace the use of natural gas in the Rodange plant’s rolling mill reheating furnace. By-products such as bio-coal will also be created during the process, and re-used within ArcelorMittal, directly replacing the use of coal.

The Rodange biogas plant will be ETIA’s first industrial-scale pilot project for this specific application, and the intention is for similar plants to be built in Europe, thereby increasing the CO2 emissions saved from replacing the use of natural gas.


Fordelen i dag.. som jeg ser det, er at tiden er mer moden for Vows teknologi nå, samt at flere prosjekter nærmer seg realisering. USA, dekk, kloakkslam i Japen er eksempler på dette. Det gjelder bare å få det inn i ordrebøkene. Kursen ligger nå også på et nivå der risk/reward må sies å være akseptabel i forhold til mye annet på børsen.
Hammers
30.07.2023 kl 15:43 3881

Ref ditt siste avsnitt;
- VOW har allerede fått og børsmeldt anlegg for 314 mill til USA. Den siste for et par uker siden.
- VOW har allerede fått og børsmeldt 2 reaktorer til Japan - for 44 mill. Det var i april i år.
- "Dekkene" ble fortalt vil komme ila 2. halvdel av 2023 og vil få effekt I ÅR.

ELLERS;
- Når man planlegger store industrielle anlegg tror jeg de fleste "andre" skjønner at dette ikke er gjort i en håndvending.

- Her noen sitater fra deg i dag: Ref i dag kl 12.24:
- "Ta f.eks Arcelor Mittal. det anlegget skulle stå ferdig i fjor. Ender det opp i haugen av urealiserte prosjekter? Slik som Betula"?
- SVAR: At AM endrer sine planer har vel ikke noe med VOW å gjøre - bortsett fra at prosjektet forskyves i tid?

- SPM: Hvilken haug med urealiserte prosjekter? Det var lille Betula - som aldri klarte å få midler til sitt prosjekt.
- Hva i alle dager har det med VOW å gjøre?
- SPM: Hvorfor nevner du ikke Repsol og det store EU-prosjektet Horizon Europa?
- Der er VOW plukket ut på den tekniske siden for å delta med sin pyrolyse.
Redigert 30.07.2023 kl 15:58 Du må logge inn for å svare
Hammers
30.07.2023 kl 17:26 3768

Når det gjelder Horizon Europe kan man lese følgende artikkel - oversatt til norsk.
Deretter kan man ta seg en tur i tenkeboksen og prøve å forstå hva som antydes/sies.

https://www-globenewswire-com.translate.goog/en/news-release/2022/06/14/2462331/0/en/Vow-ASA-Vow-pyrolysis-technology-confirmed-for-Horizon-Europe-plastics-to-olefins-programme.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=sc

Alt dreier seg om å gjøre store mengder plast I EUROPA til olefiner - basert på utstyr fra ETIA!
Europa er stort - behovet er stort og på sikt blir dette enormt stort for VOW.
Det første av de 5 årene er allerede tilbakelagt.

PS;
- Merk hva som sies ang karbonreduksjon ifh til dagens fossile produksjon av olefiner.
- Merk også hva HB sammenligner prosjelt med.
Redigert 30.07.2023 kl 17:43 Du må logge inn for å svare
Karbon
30.07.2023 kl 18:03 3714

Vi går en spennende uke i møte, til tross for ferietid. Til uka går nemlig søknadsfristen ut for å levere anbud på pyrolyseanlegget for plastgjenvinning til UniPetrol.

Og jeg overdriver vel ikke når jeg sier at Vow etter alt å dømme ligger godt an til å få tildelt kontrakten. Vow har tross alt levert pilotanlegget til UniPetrol, som sto klart i 2021.
CapitaL
30.07.2023 kl 18:50 3653

At AM endrer planer har selvsagt bidratt til kursfallet i VOW.. så sånn sett har det mye med VOW å gjøre etter min mening. Mulig Betula var lite.. men det var snakk om en ordre på 200 millioner kroner til VOW. Jeg synes ikke det heller er noe å kimse av. Du husker kanskje også at jeg stilte meg tvilende til realisering av det prosjektet i første omgang...

Poenget mitt er at sikre ordre må til for at kursen skal stige til gamle høyder, det holder ikke lenger med 80 baller i luften.

Hva er verdien av Horizon-prosjektet for VOW? finnes det en håndfast ordre og en håndfast sum?

Karbon
30.07.2023 kl 19:35 3597

Jeg ser ikke bort i fra (bare spekulasjoner fra min side) at det faktum at AM har endret planer faktisk vil slå positivt ut for Vow. Dersom jeg husker korrekt så hadde det opprinnelige planlagte anlegget i Rodange en prislapp på ca 100 millioner kroner. Behovet for biogass er blitt tildels mye større nå, enn hva tilfelle var for 2-3 år siden, og det kan tenkes at AM har planer om et mye større anlegg nå. Kanskje noe ikke så langt unna anlegget som planlegges av Outokumpu i Tornio.
Redigert 30.07.2023 kl 19:35 Du må logge inn for å svare
Hammers
30.07.2023 kl 19:55 3593

- Betula er ubetydelig og var aldri regnskapsført.
- AM kommer tilbake når ny lokasjon er valgt.
- Verdens største stålprodusent gjør selvsagt som Elkem som benytter det billigere grønne alternativet
- Selvsagt har det ikke kommet ordre til EU-prosjektet når dette skal utarbeides til 2027.
- Dvs prosjektet hadde 340 mill til rådighet. En del har nok gått til et pyrolyseanlegg.

I mellomtiden er det ETEL og trolig Uni Petrol som blir de hete potetene.
I tillegg til "andre" som HB hintet om ville komme før året er omme.

Som tidligere sagt; LØFT BLIKKET og tenk STORT i stedet for å fortsette å pelle lodotter ut av navelen. Slik du ALLTID gjør!
CapitaL
30.07.2023 kl 20:25 3977

Jeg er fullstendig klar over Vows potensiale.. det trengs allikevel håndfaste ordrer for å snu nedtrenden som startet for 2,5 år siden. Det blir ikke milliardomsetning av et 50-millioners pyrolyseanlegg til et eu prosjekt i 2050!
Hammers
30.07.2023 kl 20:58 3875

Huffda, studerer du en ny lodott?

VOW kaller seg nå uffosielt VOW 2.0
Den største ordren man jobber med er på 2 MRD.
JEG tror den kommer ila 2023 og jeg tror betemt jeg vet kundens navn.
Tenke seg et selskap som får EN ordre som er > DOBBELT av de siste 2 års samlede omsetning!
Da passeres milliarden enkelt. Tror du ikke? Tror du det kan lønne seg å eie noen aksjer når nyheten slippes?

HB snakker selvsagt ikke om en kommende kontrakt på 2 MRD under Update Q1/23 hvis den ikke ligger i nær framtid!
Nesten slik at jeg må nevne Spetalens "velkjente uttalelse" igjen, men skal spare deg.
Redigert 30.07.2023 kl 22:26 Du må logge inn for å svare
CapitaL
30.07.2023 kl 22:42 3644

Jeg tror ikke den ordren kommer i 2023.. Jeg tror det kommer noe på dekkfronten i år, men de er neppe i nærheten av disse 2 milliardene du snakker om.
Foreslår nok en gang en tur til klosteret der du kan få opplæring i å vaske munnen din..



Hammers
30.07.2023 kl 23:28 3525

Mitt siste innlegg på tråd fra deg:

- Hva du tror er det neppe noen som bryr seg om.
- Det du mente å skrive er; Jeg HÅPER at den ikke kommer!
- Du er for lengst avslørt som Reserven og jeg har spilt litt Badminton med deg i dag.
- Reserven er for lengst slettet. Hvor er ikke du?
- Gleder meg til det sikre forumet etableres!
- Jeg tviler på at du gjør det samme!!!
- 100 nick's Johnny!
Redigert 30.07.2023 kl 23:33 Du må logge inn for å svare
CapitaL
03.08.2023 kl 09:13 2658

Flott.. Håper du holder deg langt unna trådene jeg skriver på heretter... Besserwissere som nekter å diskutere realiteter og aldri skal innrømme at de tar feil har fint lite på et diskusjonsforum å gjøre..

Litt tekniske realiteter nå.. Motstanden jeg nevnte tidligere på i overkant av 17 kroner var for sterk til at kursen klarte å bryte opp. Foreløpig;)

upsidedown
03.08.2023 kl 10:12 2451

VOW har alltid reagert ned når RSI 14 overstiger 70 så lenge jeg har fulgt aksjen og nå har også en del 50 prosent profitt og da er det lett å trykke på salgsknappen når det surner litt slik som Midelfart har gjort.
Commodore27
03.08.2023 kl 11:51 2221

Har aldri brydd meg om TA, og entusiasmen blir ikke høyere etter å ha sett hva Investech skriver:
-Vow har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer i første omgang svakere falltakt, eller innledningen av en mer horisontal utvikling. Aksjen har tatt ut objektivet ved 14.87 kroner etter brudd på en rektangelformasjon. Kursen har nå steget noe igjen, men formasjonen indikerer videre nedgang. Aksjen tester motstanden ved cirka 17.30 kroner. Dette kan gi en reaksjon ned, mens et brudd opp gjennom 17.30 kroner vil utløse et kjøpssignal. Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen.

Oversatt Aksjen kan faktisk gå både opp og ned og sidelengs. I beste fall kan den faktisk gå opp. Hurra!
Men den kan i verste fall gå ned også. Måtte Gud forby!
Sidelengs kan den også gå. For en kjedelig aksje!
Redigert 03.08.2023 kl 12:03 Du må logge inn for å svare
upsidedown
03.08.2023 kl 12:35 2108

Jeg kjøpte på TA og det har gitt over 50 prosent profitt så langt. Investech er alltid seint ute og det skyldes at dette er datastyrt. Studerte det for flere år siden, men passer ikke min tilnærming til børs. Det finnes verktøy som er bedre tilpasset en aktiv trader.
Commodore27
03.08.2023 kl 13:04 2002

Joda, men de fleste med litt magefølelse forstod vel at å kjøpe VOW på 10-11.- kunne være et greit kjøp uten TA
Hva sier chartet d i t t om veien videre da?
Redigert 03.08.2023 kl 13:06 Du må logge inn for å svare
upsidedown
03.08.2023 kl 14:33 1835

Hvis jeg ikke husker feil argumenterte du for det motsatte da den bunnet ut. Orker ikke å gå tilbake da jeg har en følelse av at du bruker forumet som tidtrøyte og tilfører lite informasjon man kan ta seriøst. Jeg kjøper og selger på teknisk informasjon når det fundamentale er på plass og driver ikke med gjetteleker. Sist jeg kjøpte var i AUSS, forøvrig.