<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
gruve
Avslører rekordfunn: – Gode nyheter for både svenskene og Europa
Statlige LKAB har gjort et rekordstort funn av jordartsmetaller som trengs til elbiler og vindturbiner. – Uten gruver, ingen elbiler, sier toppsjefen.
Kina har endret spillet
Dessverre har EU og Norge gjort seg fullstendig avhengig av land som hverken setter demokrati, miljø eller HMS høyt, skriver Anita Helene Hall i Norsk Bergindustri.
– Aldri mer bankgjeld
Lave jernmalmpriser og høy gjeld holdt på å sende Rana Gruber utfor stupet i 2015. Nå er selskapets mål å aldri mer ha bankgjeld.
Gruveselskap henter penger til 16 prosent rente
Nordic Mining har utstedt en obligasjon på 100 millioner dollar med en internrente på 16,3 prosent. – Vi er godt fornøyd sier finansdirektør Christian Gjerde.
Nesten halvveis til målet
Gruveinvesteringsselskapet Orion Resource Partners skal investere 55 millioner dollar i Nordic Minings gruveprosjekt i Engebøfjellet.
Tesla tar saken i egne hender
Med de høye litiumprisene vil Tesla nå bygge et eget litiumraffineri. Tidligere har elbilkjempen varslet at den kan gå direkte inn i gruvevirksomhet.
Kjører inn i gruver for å sikre egne forsyninger
Volkswagen vil inn i Canadas gruvebransje. Landet har tilnærmet alle nødvendige råmaterialer, ifølge bilgiganten.