<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
oljefondet (nbim)
Oljefondets tech-favoritter
I gjennomsnitt eier Oljefondet 1,5 prosent av alle børsnoterte selskaper i verden, som er mer enn hva de eier i Nvidia og andre AI-aksjer. Men det finnes teknologiaksjer der fondet eier opptil 8 prosent. 
ESG-rangeringer: “Kompass uten retning”
Nicolai Tangen & Co ba 16. januar om forbedringer i ratingbyråenes systemer og praksis for at de skal være brukbare for investorer. Det kravet er de ikke alene om.
Sov godt, Nicolai
– Det er et scenario
USAs statsfinanser blir stadig verre og i Oljefondets presentasjonsmateriell var en statsgjeldkrise blant mulige fremtidige scenarier. – Verden har jo ikke blitt noe mindre forgjeldet, heller ikke USA, sier nestleder Trond Grande.
Ser AI-bobletendenser
Oljefondet tjente 895 milliarder kroner på teknologiaksjer i 2023, der kunstig intelligens driver kursene. Nicolai Tangen er åpen for at det finnes bobletendenser: – I Davos sto det «AI» i alle vinduene i byen, sier han.
Apple er ikke lenger største investering i Oljefondet
Apple har vært Oljefondets største aksjeinvestering i en årrekke. Men nå har Apple blitt forbigått av Microsoft. Kursraketten Nvidia rykker opp til fjerdeplass. 
Oljefondet inn i ny, unotert fornybarvirksomhet
Oljefondet kjøper seg inn i sol- og landbasert vindkraftvirksomhet for 3,5 milliarder kroner.