<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs falt 0,3 prosent mandag. Forvalter Jan Petter Sissener sendte IT-mygg til værs.

Oslo Børs falt 0,3 prosent mandag. Forvalter Jan Petter Sissener løftet IT-mygg.

Publisert 16:27 10. juni 2024
Oppdatert 16:53 10. juni 2024
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 570 ord
NED: Oslo Børs tapte terreng mandag.  FOTO: Iván Kverme

Hovedindeksen ved Oslo Børs falt mandag 0,26 prosent til 1.419,29. 

Ved børsslutt var juli-kontrakten for Brent-oljen opp 0,7 prosent til 80,2 dollar pr. fat – og opp fra 80,3 dollar ved børsslutt fredag. Den amerikanske WTI-oljen steg 0,9 prosent til 76,2 dollar fatet.

Equinor steg 0,3 prosent til 299,15 kroner. Aker BP steg 0,2 prosent til 259,40 kroner. Vår Energi falt 0,3 prosent til 35,17 kroner.

Dagens største vinner var droneselskapet Nordic Unmanned med en oppgang på 21,7 prosent til 12 øre. Selskapet skal avholde ekstraordinær generalforsamling i morgen.

Oljeprodusenten Questerre ble derimot blant dagens tapere med en nedgang på 11,2 prosent til 2,2 kroner. Selskapet meldte fredag at det har fremmet søknad om karbonfangst og -lagring i Quebec for å motvirke utslippene fra naturgassforbruk. Søknaden kommer i kjølvannet av at Quebecs økonomi- og energidepartement la frem lovforslaget Bill 69 på torsdag.

– Den kan mangedoble seg

Jan Petter Sisseners Canopus gjør inntog i IT-myggen Napatech. Aksjen steg 9,8 prosent til 33,8 kroner.

Forvalteren sier at han registrerer en enorm vekst i global datatrafikk og etterspørselen etter datasentre og servere øker eksponentielt. Napatech tilbyr kort som kan bidra til å øke kapasiteten og produktiviteten i ulike datasentre.

– Napatech er en liten investering for oss, men den kan mangedoble seg, sier Sissener til Finansavisen.

Milliardnedskrivning

Bilskipsrederiet og logistikkselskapet Wallenius Wilhelmsen falt 0,5 prosent til 102,6 kroner etter det meldte fredag at det skriver ned kjøpsopsjoner for over 10 milliarder kroner

Endringen fører til at Wallenius Wilhelmsens regnskapsførte egenkapital for 2023 og første kvartal 2024 vil reduseres med henholdsvis 977 og 929 millioner dollar.

Tidligere samme dag sa analytiker Kristoffer Barth Skeie i Arctic Securities til Finansavisen at han mener aksjen er råbillig.

– Når rederiet vil generere tre firedeler av selskapsverdien innen utgangen av 2026, så er aksjen for billig, sa Skeie.

Bull på islandsk oppdretter

DNB Markets-analytiker Ola Trovatn oppgraderer anbefalingen for Ice Fish Farm-aksjen fra hold til kjøp, og oppjusterer kursmålet fra 30 til 36 kroner. 

Analytikeren mener at caset ser positivt ut etter selskapets to-årige operasjonelle snuoperasjon, hvor forbedret smoltkvalitet, fiskehelse og biosikkerhet samt fraværet av lakselus på Islands østkyst gir et godt utgangspunkt for videre driften. Aksjen endte flatt på 27,60 kroner.

Analytiker Kristian Spetalen i Arctic Securities tok opp dekning på programvareselskapet SmartCraft med kjøpsanbefaling og et kursmål på 34 kroner. 

Arctic mener SmartCraft har vist imponerende resultater med en jevn organisk vekst på rundt 15 prosent, EBITDA- marginer på over 30 prosent og nær 100 prosent kontantkonvertering. Aksjen falt 1,4 prosent til 27,4 kroner. 

Andre bevegelser

Britiske Frasers Group inngikk i dag en avtale om kjøp av 49,5 millioner A-aksjer i XXL. Det har nå 32,5 prosent av de stemmeberettigede A-aksjene. XXL steg 4,4 prosent til 77 øre.

Nordr valgte Veidekke som totalentreprenør for milliardprosjekt på Helsfyr i Oslo. Aksjen falt 0,9 prosent til 112,6 kroner.

– Dette er av de største boligprosjektene som blir satt i gang i år, sier Henning Wettre Hanevold, adm. direktør i Nordr.

Konkurransetilsynet godkjenner fusjonen av SpareBank 1 Østlandet og Totens Sparebank. Aksjene endte ned uendret, mens Totens Sparebank falt 3,5 prosent til 231,7 kroner. 

Kongsberg Automotive sikret mandag en ny kontrakt for sin Dog Clutch Acturator (DCA) til en verdi på over 55 millioner euro, tilsvarende cirka 635 millioner kroner. Aksjen steg 1,0 prosent til 1,65 kroner.

Smartklokkeselskapet Xplora Technologies har innledet et partnerskap med den norske virksomheten til en ledende leverandør av sikkerhetstjenester. Selskapet beskriver det nye samarbeidet som en «betydelig milepæl». Aksjen steg 0,4 prosent til 12,4 kroner.