<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
BAK KUNSTEN: Kunstner Liv Ertzeid har vært besøk hos Kunstpraten og snakker om hva som inspirerer henne. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Stjerneskuddet Liv Ertzeid om kunstnerkarrieren: – Jeg tar aldri besøk i studio

Hun er blitt trukket frem som en av Norges unge kunstnere du burde holde et øye med, og mange mener verkene hennes har investeringspotensial. Nå jobber Liv Ertzeid mot sin neste utstilling. 

Publisert 31. okt. 2022 kl. 11.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord

36 år gamle Liv Ertzeid ble kjøpt inn av Nasjonalmuseet omtrent i det hun gikk ut av Kunstakademiet. I dag representeres hun av galleriet Isca i Oslo og Galleri Opdahl i Stavanger, og jobber fra atelieret hjemme i Fredrikstad.

– Ved å jobbe hjemme får jeg muligheten til å gå litt til og fra, og jeg kan jobbe på kvelden. Det å jobbe alene er veldig fint, men noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde kolleger eller et team som gjorde ting sammen.

– Du har aldri vurdert å dele atelier med noen?

– Nei, det er lite aktuelt. Når jeg jobber trenger jeg å være alene, og jeg tar aldri besøk i studio.

Denne uken er den unge kunstneren gjest i podcasten Kunstpraten, hvor hun snakker om hva som inspirerer henne og hvordan hun jobber.

Hør den siste episoden av Kunstpraten her:

NY EPISODE: Kari Nestaas (t.v.) og Margrethe Hegnar slapp siste episode av podcasten Kunstpraten fredag 28. oktober. Foto: Eivind Yggeseth

Jobber med store malerier til neste utstilling

Ertzeid er kjent for fargerike malerier – gjerne inspirert av naturen med blader, stilker og blomster. Nasjonalmuseet har kjøpt både skulpturer og malerier av Ertzeid, og fanget henne opp på hennes aller første soloutstilling. Nå jobber hun mot en utstilling hun skal ha på galleriet Isca neste år.

– Foreløpig tror jeg det kun blir malerier. Litt store i størrelsen. De nærmer seg to meter i høyden og over én meter i bredden. Jeg liker å veksle mellom store og små arbeider, forteller Ertzeid i podcasten.

Liv Ertzeid ble kjøpt inn av Nasjonalmuseet omtrent i det hun gikk ut av Kunstakademiet. Flere i bransjen snakker om at kunstnerskapet hennes har investeringspotensial. På besøk hos Kunstpraten snakker hun om hva som inspirerer henne og hvordan hun jobber fra atelieret hjemme i Fredrikstad.

Hør flere episoder av Kunstpraten her: